Ποια Ανατολική Μεσόγειο; Οι Tούρκοι ασχολούνται με τον Salt Bae 

Σάλος στα τουρικικά social media με τις τιμές στο εστιατόριο του σταρ 

Στην ημερήσια διάταξη των σόσιαλ μιντια της Τουρκίας, τα γνωστά trends, η κρίση με την Ελλάδα, Κύπρο και ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο έχει έναν σοβαρό ανταγωνιστή.

Τον Νουσρέτ Γκιοκσέ, τον χασάπη-εστιάτορα-celebrity με το χαρακτηριστικό τρόπο αλατίσματος των φιλέτων που τον είχε κάνει viral στο youtube ως Salt Bae, και του άνοιξε το δρόμο για μια διεθνή αλυσίδα εστιατορίων (μεταξύ αυτών στη Νέα Υόρκη και τη Μύκονο).

>>>Διαβάστε ακόμη: Η πιο δημοφιλής (και ακριβοπληρωμένη) γάτα στον κόσμο (VIDEO) <<<

Οι διεθνείς αναδουλειές τον έχουν κάνει να εστιάσει τελευταία περισσότερο εντός της Τουρκίας, αλλά φαίνεται πως οι τιμές… Μανχάτταν παραμένουν – σε μια χώρα που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ένας πελάτης που παρήγγηλε δυο μπριζόλες και δύο αναψυκτικά πλήρωσε 1323 τουρκικές λίρες και ανήρτησε τη φωτογραφία του λογαριασμού στα social media.

σ

Οι υπερβολικές τιμές έγιναν viral στα social medi, ενώ πέρασαν και στα παραδοσιακά. Οι πολίτες σχολίασαν σοκαρισμένοι τις τιμές.

Στον λογαριασμό αναφέρεται ότι ένα New York Steak κόστισε 500 λίρες και τα αρνίσια παιδάκια στις 450. Ουσιαστικά τέσσερις μερίδες αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό της Τουρκίας το ακαθάριστο ύψος του οποίου είναι κάτω από τις 3.000 τουρκικές λίρες.

>>>Διαβάστε ακόμη: Αγοράζοντας αυτό το σκάφος παίρνεις δώρο τη Bugatti Chiron - ΦΩΤΟ <<<

Αλλά ίσως ο Νουσρέτ υπολογίζει ότι οι πελάτες του θα πληρώσουν σε δολάρια. Είναι γωνστό ότι οι τούρκοι με το που παίρνουν το μισθό τους σπεύδουν να τον κάνουν δολάρια και να τον καταθέσουν σε δολαριακούς λογαριασμούς.

Η εικόνα του υποβόσκοντος πληθωρισμού της Τουρκίας φανερώνεται μέσα από το λογαριασμό του Salt Bae.

Πηγή: newmoney