Πως ένας νεκροθάφτης έγινε πλούσιος από... μετεωρίτη (Βίντεο)

Ένας νεκροθάφτης στην Ινδονησία έγινε εκατομμυριούχος στη στιγμή

Ο 33χρονος Τζόσουα Χουταγκαλούνγκ ήταν στο σπίτι όταν ένας διαστημικός βράχος σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου τρύπησε την οροφή του σπιτιού του.

 

>>> Διαβάστε επίσης: Θες να δουλεύεις από το Τρόοδος κάνοντας & διακοπές;€28 την ημέρα <<<

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μετεωρίτης ηλικίας 4,5 δισ. ετών είναι τεράστιας επιστημονικής σημασίας, καθώς θα μπορούσε να περιέχει μέσα του στοιχεία που θα παρείχαν πληροφορίες για την προέλευση της ζωής.

 

>>> Διαβάστε επίσης: Για 120 εκατ. ευρώ επαναλειτούργησαν τα αεροδρόμια της Κύπρου <<<

Ο Τζόσουα έχει πουλήσει ήδη τον διαστημικό βράχο σε έναν συλλέκτη, παίρνοντας αρκετά χρήματα για να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και να φτιάξει μια καινούρια εκκλησία στο χωριό του.

«Δούλευα σε ένα φέρετρο στον δρόμο κοντά στο σπίτι μου όταν άκουσα έναν κρότο που έκανε το σπίτι μου να σειστεί. Έμοιαζε σαν να είχε πέσει επάνω μας ένα δέντρο» λέει ο 33χρονος Ινδονήσιος, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «The Sun».

«Ήταν πολύ καυτό για να το πιάσω, οπότε η γυναίκα μου το ξέθαψε με μια τσάπα και το πήραμε μέσα στο σπίτι» λέει ο Τζόσουα.

Ο νεαρός άντρας έλαβε για τον 2,2 κιλών μετεωρίτη τόσα χρήματα όσα θα έπαιρνε από τους μισθούς 30 ετών.

 

Όταν ο ειδικός στους διαστημικούς βράχους, Τζάρεντ Κόλινς, έμαθε για την πτώση του μετεωρίτη τον περασμένο Αύγουστο, έφυγε αμέσως από το σπίτι του στο Μπαλί για να εξασφαλίσει τον μετεωρίτη για τον εαυτό του.

>>> Διαβάστε επίσης: Σημαντική αύξηση στις εγγραφές νέων εταιρειών τον Οκτώβρη/ΠΙΝΑΚΕΣ <<<

«Μάζεψα αμέσως όσα χρήματα μπορούσα να συγκεντρώσω και πήγα να βρω τον Τζόσουα, που αποδείχτηκε πονηρός διαπραγματευτής» λέει ο Τζάρεντ.

Για να γίνει αντιληπτή η τεράστια χρηματική αξία του μετεωρίτη, μερικά θραύσματά του διατίθενται πλέον προς πώληση στο eBay έναντι 757 στερλινών το γραμμάριο, ανεβάζοντας την αξία των 1.839 γραμμαρίων του διαστημικού βράχου που πωλούνται στα περίπου 1,4 εκατ. στερλίνες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sputnik,gr