Πώς να γίνετε δισεκατομμυριούχος:Οι 4 συμβουλές του Μαρκ Κιούμπαν

Το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος αναλύει ο Μαρκ Κιούμπαν

Το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος αναλύει ο Μαρκ Κιούμπαν, ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς του NBA, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 4,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον 64χρονο Αμερικανό, όποιος θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο του χρειάζεται να «πατήσει» σε 4 βήματα:

1/ Βρες κάτι στο οποίο τα πηγαίνεις καλά. Μετά, γίνε σπουδαίος σε αυτό. Για το κάνεις αυτό, πιθανά θα χρειαστεί να μαθαίνεις συνεχώς και να εκπαιδεύεις το μυαλό σου σε πολλαπλά πεδία ενδιαφέροντoς. Σύμφωνα με το CNBC, έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Ένωση Ψυχολόγων της Αμερικής έδειξε πως αυτό που ξεχωρίσει τους κατόχους βραβείων Νόμπελ απ' όσους κερδίζουν βραβεία σε εθνικό επίπεδο είναι η διεπιστημονική εμπειρία.

2/ Το δεύτερο βήμα: μάθε πως να πουλάς. Ο ίδιος ο Κιούμπαν ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών να πουλά σακούλες σκουπιδιών από πόρτα σε πόρτα, ώστε να βγάλει χρήματα για να αγοράσει καινούργια αθλητικά παπούτσια. Ακόμα, ο 64χρονος τονίσει πως χρειάζεται να δείχνεις στον κόσμο το πως αυτό που πουλάς μπορεί να τον βοηθήσει από τα πρώτα δευτερόλεπτα που προσπαθείς να κάνεις μια πώληση.

3/ Το τρίτο βήμα -σύμφωνα με τον Κιούμπαν- είναι «να είσαι πάντα περίεργος και να μαθαίνεις συνεχώς». Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Βατερλό, το να έχει κάποιος μια νοοτροπία δια βίου μάθησης συσχετίζεται με την αντικειμενική και υποκειμενική ε[επιτυχία -από τον αριθμό των προαγωγών μέχρι το πόσο ικανοποιημένος είναι κάποιος στην εργασία του.

4/ Το τέταρτο βήμα επιτυχίας είναι η γνώση του αντικειμένου. «Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, πρέπει να ξέρει το αντικείμενο σου καλύτερο από τον καθένα εκεί. Τότε είναι η ώρα για να αρχίσεις την επιχείρηση σου. Τότε μπορεί να έχεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου» υπογραμμίζει ο Κούμπαν.
Ο 64χρονος υποστηρίζει πως ακόμα και αν έχανε όλη του την περιουσία, θα την ξαναέχτιζε από την αρχή.

«Θα δούλευα ως μπάρμαν το βράδυ και ως πωλητής το πρωί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι θα γινόμουν και πάλι δισεκατομμυριούχος» υποστηρίζει ο Κούμπαν.

insider.gr