Πού επενδύουν οι Millennials εκατομμυριούχοι

Πού επενδύουν οι Baby Boomers / Το χάσμα γενεών αποτυπώνεται και στις επενδύσεις των εκατομμυριούχων σύμφωνα με έρευνα

Το χάσμα γενεών αποτυπώνεται και στις επενδύσεις των εκατομμυριούχων σύμφωνα με έρευνα του CNBC

Ιδιαίτερα δημοφιλή φαίνεται ότι είναι τα κρυπτονομίσματα στη γενιά των Millennials (τους γεννηθέντες δηλαδή μεταξύ 1981-96), οι οποίο κατέχουν τα πρωτεία και με διαφορά, γεγονός που επιβεβαιώνει έρευνα του CNBC καθώς σχεδόν οι μισοί διατηρούντουλάχιστον το 25% της περιουσίας τους σε crypto.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 47% των εκατομμυριούχων millennials έχει το 25% της περιουσίας του σε ψηφιακά νομίσματα, ενώ το ένα τρίτο αυτών έχει τουλάχιστον το 50% της περιουσίας του σε crypto.

Τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν και το χάσμα γενεών που καταγράφεται, δεδομένου πως οι νεότεροι επενδυτές «έπιασαν» την ανερχόμενη τάση της αγοράς νωρίς και έσπευσαν να επενδύσουν και να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από το ράλι των ψηφιακών νομισμάτων.

Αντιθέτως, οι εκατομμυριούχοι μεγαλύτερης ηλικίας εμφανίζονται πολύ πιο επιφυλακτικοί απέναντι στα crypto. Από το σύνολο των Αμερικανών εκατομμυριούχων το 83% δεν διαθέτει assets σε κρυπτονομίσματα και μόλις ένας στους δέκα διατηρεί το 10% της περιουσίας του σε crypto. To όριο του 10% αφορά κυρίως τους μεγιστάνες της λεγόμενης γενιάς των baby boomers, ήτοι αυτών που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1946 και 1964.

Το χάσμα γενεών διευρύνεται ακόμα περισσότερο όταν η συζήτηση φτάνει στα NTFs (non fungible tokens), δηλαδή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βασισμένα στην τεχνολογία blockchain, τα οποία δεν μπορούν να ανταλλαχθούν. Η πλειονότητα των εκατομμυριούχων δεν ξέρουν καν τι είναι, όμως μεταξύ των εκατομμυριούχων της γενιάς των millennials τα δύο τρίτα υποστηρίζουν πως τα NTFs είναι η… επόμενη, «καυτή» επένδυση.

Μεταξύ των εκατομμυριούχων millennials περίπου οι μισοί έχουν ήδη επενδύσεις σε NTFs και ένα 40% δεν διαθέτει ακόμη NTFs, αλλά μελετά σοβαρά την επένδυση σε αυτά.

Πηγή: Newmoney.gr