Πούτιν: Email αποκάλυψε πλούτο $4,5 δισ. μέσω μυστικού δικτύου

Παλάτια, γιοτ και αμπελώνες που φέρεται να παραχωρήθηκαν στον Βλαντίμιρ Πούτιν από φίλους και ολιγάρχες

Η βρετανική εφημερίδα Guardian επικαλείται ανώνυμο Ρώσο εμπειρογνώμονα σύμφωνα με τον οποίο 86 φαινομενικά ασύνδετες εταιρείες ή μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, φαίνεται να έχουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , στο LLCInvest.ru

Στην λίστα των περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται παλάτι αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, το οποίο χτίστηκε για προσωπική χρήση του Πούτιν στο Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ έχει διεκδικήσει την ιδιοκτησία του ο δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Arkady Rotenberg, ο οποίος βρίσκεται υπό κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

τωγρφεαδαςδ

Τα οινοποιεία ήταν ένα «χόμπι» του Πούτιν και οι αμπελώνες που περιβάλλουν το παλάτι ανήκουν σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από δύο συνεργάτες του Πούτιν, τον Γκενάντι Τιμτσένκο και τον Βλαντιμίρ Κόλμπιν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Στην ίδια λίστα και το χιονοδρομικό κέντρο Igora στην περιφέρεια του Λένινγκραντ όπου πραγματοποιήθηκε ο γάμος της κόρης του Πούτιν το 2013, ανήκει στην Ozon, εταιρεία με ιδιοκτήτη τον φίλο του Πούτιν και πρόεδρο της Bank Rossiya, Γιούρι Κοβάλτσουκ.

ωρφαςδςδαςδ

Μια ντάτσα βόρεια της Αγίας Πετρούπολης, γνωστή ως Καλύβα του Ψαρά, στις όχθες της λίμνης Λάντογκα κοντά στο νησί Valaam, πρόδωσαν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από κατασκευαστική εταιρεία. Μάλιστα τρεις διαφορετικές εταιρείες φαίνεται να χρησιμοποιούν το όνομα τομέα LLCInvest και να κατέχουν διαφορετικά αγροτεμάχια γύρω από το συγκρότημα, ενώ μια τέταρτη οντότητα LLCInvest — ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ονομάζεται Revival of Maritime Traditions — διαχειρίστηκε την κατασκευή.

Η Βίλα Σέλγκρεν, γνωστή από τους ντόπιους ως «Dacha του Πούτιν» στον Κόλπο της Φινλανδίας ανήκει στον Sergey Rudnov, γιο ενός παιδικού φίλου του Ρώσου προέδρου, οποίος επίσης έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου LLCinvest.ru.

Τέλος, η εφημερίδα Guardian συνδέει «στην μυστική περιουσία του Πούτιν» ένα γιοτ 46 μέτρων, με πέντε καταστρώματα και 10 υπνοδωμάτια, αξίας 23 εκατομμυρίων δολαρίων που ταξιδεύει συχνά κοντά στο παλάτι του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα, και το λιμάνι του Σότσι. Ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται Revival of Maritime Traditions και έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως συνδεδεμένος με τον Πούτιν.

mononews.gr