Αυτά είναι τα 9 μεγάλα νοσηλευτήρια που είπαν ΝΑΙ στο ΓεΣΥ

Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευτηρίων που εντάχθηκαν στο ΓΕΣΥ ανήλθε στα 45

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Β' φάση του ΓΕΣΥ που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 1η Ιουνίου, με 45 νοσηλευτήρια να έχουν δηλώσει ότι θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, απαντώντας θετικά για την ένταξη τους στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, 9 μεγάλα νοσηλευτήρια ανακοίνωσαν την ένταξή τους με δελτίο τύπου, όπως φαίνεται πιο κάτω: 

Τα νοσηλευτήρια αυτά είναι:

  1. Mediterranean Hospital of Cyprus

  2. Αρεταίειο

  3. Απολλώνειο 

  4. Κυανούς Σταυρός

  5. Άγιος Γεώργιος

  6. Ευαγγελισμός 

  7. Τίμιος Σταύρος

  8. Μητέρα και Παιδί

  9. Αγιος Ραφαήλ

Εν αναμονή απάντησης από Ιπποκράτειο
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο ΟΑΥ αναμένει και την απάντηση του Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για το εάν θα ενταχθεί ή όχι στο ΓΕΣΥ, σύμφωνα με τις πρωινές δηλώσεις από τον Διευθυντή του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με 43 νοσηλευτήρια, εντούτοις, μόνο 7 έχουν ήδη προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Μετά τη δήλωση του προστέθηκε το «Μητέρα και Παιδί» και ο «Άγιος Ραφαήλ», στη λίστα ανεβάζοντας τον αριθμό στα 45 νοσηλευτήρια που είπαν το «ναι» και σε 9 τα μεγάλα «ναι».

>>> Διαβάστε ακόμη: ΓΕΣΥ: Ποιες υπηρεσίες μένουν προσωρινά εκτός Β φάσης <<<

Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναμένεται απάντηση και από το Ιπποκράτειο, με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι και από αυτό το νοσηλευτήριο θα υπάρξει θετική απάντηση.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο ΟΑΥ τους τελευταίους μήνες ήταν σε επαφή με 45 νοσηλευτήρια και όπως όλα δείχνουν στο σύνολό τους θα ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.