Το 2020 στην αγορά το νέο PlayStation 5

Η Sony επιβεβαίωσε όνομα και ημερομηνία κυκλοφορίας-Οι πρώτες λεπτομέρειες για την κονσόλα

Η Sony επαλήθευσε τις φήμες πως η νέας γενιάς κονσόλα της θα ονομάζεται πράγματι «PlayStation 5» και θα κυκλοφορήσει του χρόνου, πάνω στην ώρα για «τις γιορτές του 2020».

Από τα πράγματα που είναι ως τώρα γνωστά, η νέα παιχνιδομηχανή θα εγκαινιάσει μια σειρά από καινοτομίες στα controllers.

H Sony υιοθετεί νέα τεχνολογία «απτικής ανάδρασης» στο controller, κάτι που υπόσχεται καλύτερη αλληλεπίδραση με το χειριστήριο, πειράζοντας δηλαδή το κλασικό controller που κυκλοφορεί αναλλοίωτο από το πρώτο PlayStation ακόμα!

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το άλλο μεγάλο νέο είναι αυτό που αποκαλεί η εταιρία «adaptive triggers» και θα αντικαταστήσουν τα R2/L2 στο χειριστήριο του PS5. Σύμφωνα με τη Sony, οι developers των παιχνιδιών θα μπορούν πλέον να «προγραμματίζουν την αντίσταση των triggers», δίνοντάς μας ακόμα πιο ζωντανές gaming εμπειρίες.

Το Wired έβαλε στα χέρια του το πρωτότυπο controller του PS5, για το οποίο παρατηρεί πως «μοιάζει απαράδεκτα πολύ με το DualShock 4 του PS4», μας λέει όμως πως υιοθετεί επιτέλους το πρωτόκολλο USB-C.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, το PS5 έχει αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα παίρνει Blu-ray discs 100GB. Όλα τα παιχνίδια θα πρέπει βέβαια να φορτώνονται στον εσωτερικό SSD δίσκο. Ο σούπερ γρήγορος SSD είναι το μεγαλύτερο update της Sony στη νέα κονσόλα.

Η Sony υποσχέθηκε ακόμα «τελείως αναβαθμισμένο user interface», που θα αποκτήσει και πιο κοινωνικά χαρακτηριστικά, αλλά και ευκολότερη πρόσβαση στα διάφορα modes των παιχνιδιών.

Τέλος, επιβεβαίωσε τις φήμες πως το PS5 θα είναι 8πύρηνο (φορώντας τον τρίτης γενιάς Ryzen επεξεργαστή της AMD), με κάρτα γραφικών που θα βασίζεται στην AMD Radeon Navi, «τρισδιάστατο ήχο», υποστήριξη 8K gaming (αλλά και 4K στα 120Hz) και πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ένα μικρό δείγμα του PS5 στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr