531.000 θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία τον Οκτώβριο

Μειώθηκε στο 4,6% το ποσοστό ανεργίας

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 531.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,6%, ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής Κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
 
Τα στοιχεία είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα και έδειξαν ότι οι προσλήψεις αναζωπυρώνονται καθώς μειώνονται οι μολύνσεις από την COVID-19.

Ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών πρόσθεσε θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης, των μεταφορών και της αποθήκευσης και του κλάδου αναψυχής και φιλοξενίας που επλήγη σοβαρά, αν και η απασχόληση στη δημόσια εκπαίδευση μειώθηκε, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
 
Η αύξηση των κρουσμάτων από κορωνοϊό, που τροφοδοτήθηκε από την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Δέλτα, διατήρησε μειωμένη την απασχόληση τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας κατέδειξε πως υπήρξε ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων και για τους δύο αυτούς μήνες. Τα στοιχεία κατέδειξαν ότι οι προσλήψεις ήταν περισσότερες κατά 235.000 από ό,τι ανακοινώθηκε αρχικά.

(ΚΥΠΕ)