70.000 δολ. δίνει το Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων σε 7 οργανισμούς

Ανακοινώθηκαν οι δωρεές του Ταμείου Αρωγής Κυπριοπαίδων

Τον κατάλογο επτά κυπριακών μη κερδοσκοπικών οργανισμών οι οποίοι βοηθούν παιδιά και άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες και θα ενισχυθούν συνολικά με το ποσό των 70.000 δολαρίων, ανακοίνωσε το Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων (Cyprus Children’s Fund).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Ταμείου», Νίκο Ζίττη, πρόκειται για συνέχιση των ετήσιων δωρεών που διανέμονται από τα κέρδη του ετήσιου δείπνου και δωρεών προς το ίδρυμα από άτομα και οργανισμούς.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι φετινοί αποδέκτες είναι:

  • ίδρυμα «Θεοτόκος» στη Λεμεσό, το οποίο στηρίζει και φροντίζει άτομα με ειδικές ανάγκες.

  • Το Ίδρυμα «Μαργαρίτα Λιασίδου» στην Πάφο το οποίο φροντίζει παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης και υπηρεσιών κατ’ οίκον διανυκτέρευσης.

  • Το "Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες" στη Λεμεσό, που υποστηρίζει παιδιά και νέους ενήλικες με ειδικές ανάγκες.

  • Τον «Παγκύπριο Συνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας», ο οποίος υποστηρίζει καρκινοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους.

  • Το πρόγραμμα αποκατάστασης παίδων του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

  • Το «Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό»

  • Τον οργανισμό «Πρόσβαση» που χρηματοδοτείται από εθελοντές και βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες.

 
Επιπρόσθετα, το Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων προσφέρει – χάρη σε μηνιαίες τακτικές προσφορές δωρητών - περίπου 200.000 δολάρια το χρόνο για την υποστήριξη 300 παιδιών της Κύπρου που έχουν ανάγκη.

Στο περυσινό επίσημο δείπνο που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 2019, τιμήθηκαν ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ντένης Mehiel και ο αείμνηστος Νίκος Μουγιάρης και η εταιρεία του ΜΑΝΑ Products.
 

ΚΥΠΕ - Αποστόλης Ζουπανιώτης