Αίγυπτος: 1000 σταθμοί ανεφοδιασμού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Έκανε την εμφάνισή του και το πρώτο ηλεκτρικό δημόσιο λεωφορείο του Καΐρου

Αίγυπτος: 1000 σταθμοί ανεφοδιασμού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022
Με γοργούς ρυθμούς, η Αίγυπτος προετοιμάζεται για την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2022 θα δημιουργήσει χίλιους σταθμούς ανεφοδιασμού τους, απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα.
 
Βενζινάδικα «ντελίβερι» ετοιμάζονται στην Αίγυπτο

Νωρίτερα αυτό το μήνα, έκανε την εμφάνισή του και το πρώτο ηλεκτρικό δημόσιο λεωφορείο του Καΐρου, που μεταφέρει επιβάτες από το κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας στη νεόκτιστη κοσμοπολίτικη και πολυτελή περιοχή του Νέου Καΐρου.
 
Στις αρχές του μήνα, σε μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι παρουσία του Πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι και των Υπουργών Στρατιωτικής Παραγωγής, Οικονομικών, Δημοσίων Επιχειρήσεων, Μεταφορών και Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον κλάδο αυτό, ζητώντας την ίδρυση περιφερειακού κέντρου για την κατασκευή και την εξαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε συνεργασία με παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
 
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων Χισάμ Ταουφίκ δήλωσε τον περασμένο μήνα, όπως γράφει η «Αλ Αχράμ» ότι η Αίγυπτος και η Κίνα θα υπογράψουν συμφωνίες για την αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αίγυπτο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Παράλληλα, στον ιδιωτικό τομέα θα δοθεί η δυνατότητα να κατασκευάσει σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η κατασκευή τέτοιων σταθμών προφανώς απαιτείται και προηγείται της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους της Αιγύπτου.
 
Ήδη, έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον 130 σταθμοί ανεφοδιασμού σε 18 πόλεις, με την πρώτη μονάδα να έχει εγκαινιαστεί στον αυτοκινητόδρομο Καΐρου – Σουέζ ήδη πριν από δύο χρόνια.
 
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Υπουργό, η κυβέρνηση θα προωθήσει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στα ταξί του Καΐρου, που πλήττεται από έντονη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας

 
4646
Thumbnail