Αλαζονική χαρακτηρίζουν την Tesla στην Κίνα

Αυξάνονται οι πιέσεις στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία

Η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση στην Κίνα καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι ρυθμιστικές αρχές ασκούν κριτική στην ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από τη διαμαρτυρία μιας γυναίκας, που ήταν πελάτης της Tesla, στην μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Κίνα. 

Σύμφωνα με το CNBC, η Tesla θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια από τις χειρότερες κρίσεις δημοσίων σχέσεών της στην Κίνα, μια επενδυτική αγορά την οποία θεωρεί κρίσιμη για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Τη Δευτέρα, μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ήταν πελάτης της Tesla στάθηκε πάνω από ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης με ένα μπλουζάκι που έγραφε στα κινέζικα "τα φρένα δεν λειτουργούν". Η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε λόγο για ένα πρόβλημα στα φρένα του αυτοκινήτου του ένα θέμα το οποίο έχουν θίξει και άλλοι Κινέζοι πελάτες στα social media τους τελευταίους μήνες. Πάντως όπως μεταδίδει το CNBC, η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα η οποία καταδικάστηκε σε κράτηση πέντε ημερών για διατάραξη της δημόσιας τάξης. 

Η Τesla από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε σύγκρουση με τη εταιρεία από τον Φεβρουάριο για ένα συμβάν που σχετίζεται με την επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που διαρκούν δύο μήνες η συγκεκριμένη γυναίκα δεν επέτρεψε την επιθεώρηση του αμαξιού από κάποιον τρίτο αλλά ζητούσε επιστροφή χρημάτων. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σε μια ανάρτηση της εταιρείας στην υπηρεσία Weibo, το κινεζικό Twitter, η Τesla ανέφερε πως δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με παράλογες απαιτήσεις. Τόσο τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και οι κυβερνητικές υπηρεσίες άσκησαν κριτική στην Τesla. Τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων δημοσίευσαν μια σειρά από άρθρα ενώ η κεντρική πειθαρχική επιτροπή της κινεζικής κυβέρνησης εξέδωσε προειδοποιητική δήλωση.

Σε δύο δημοσιεύσεις της Weibo τη Δευτέρα και την Τρίτη, η Tesla δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές. Η εταιρεία είπε ότι θα πραγματοποιήσει "αυτο-εξέταση και αυτο-διόρθωση" για αποκαταστήσει προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα για καιρό προέβαλε και χρησιμοποιούσε την ανάπτυξη της Tesla στην κινεζική αγορά για να δείξει ότι αφήνει περισσότερες ξένες επιχειρήσεις στη σχετικά κλειστή αγορά της.

Η Tesla έχει αυξήσει την εστίασή της στην Κίνα τα τελευταία δύο χρόνια. Με την υποστήριξη της κυβέρνησης, η Tesla ξεκίνησε να παρασκευάζει οχήματα σε ένα μεγάλο εργοστάσιο στη Σαγκάη το 2019 και πέρυσι άρχισε να παραδίδει τα οχήματα Model 3 που κατασκευάστηκαν εκεί σε πελάτες στην Κίνα.

Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν το 2020 και το μοντέλο 3 ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη χώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk είχε επίσης συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Li Keqiang το 2019. 

Οι ευνοϊκές πολιτικές της Κίνας απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δώσει ώθηση στη δημιουργία μιας σειράς νεοσύστατων επιχειρήσεων που ελπίζουν να ανταγωνιστούν την Tesla όπως η Nio και η Xpeng Motors, αν και οι πωλήσεις τους εξακολουθούν να είναι πολύ πίσω από τις Tesla.

Πηγή: Energypress.gr

 
6090