Αποζημίωση €235.000 για ψυχική οδύνη ζητά ο Ερντογάν

Γιατί κινεί αγωγή εναντίον του Κιλιντσάρογλου - Τι λένε Τουρκικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με την Milliyet (18.08.20), ο δικηγόρος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν Αχμέτ Οζέλ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε
 αγωγή για αποζημίωση ψυχικής οδύνης ύψους 2 εκ ΤΛ (235.000 ευρώ περίπου) εναντίον του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου,  με την αιτιολογία ότι συκοφάντησε τον ίδιο και την οικογένεια του ότι έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Νήσο του Μαν.
 
Ο κ.  Κιλιντσάρογλου κάλεσε μάλιστα την οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω στην Τουρκία.
 
Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο δικηγόρος του Τούρκου Προέδρου δήλωσε ότι ο κ. Κιλιντσάρογλου ψεύδεται και συκοφαντεί τον κ. Ερντογάν και την οικογένεια του όταν λέει ότι έχουν χρήματα στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι παρόλο που ο κ. Κιλιντσάρογλου καταδικάσθηκε για παρόμοια υπόθεση προηγουμένως, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες του και την πολιτική της συκοφαντίας.
 
>>> Διαβάστε ακόμη: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών(Φώτος)

Ο δικηγόρος του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ούτε ο Τούρκος Πρόεδρος ούτε και μέλη της οικογένειας του, έχουν χρήματα στο εξωτερικό.
 
Σχολιάζοντας την αγωγή, ο εκπρόσωπος Τύπου του CHP, Φαΐκ Οζτράκ δήλωσε ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να απορριφτεί από την αρχή εξαιτίας του υπερβολικού ποσού που ζητάει ο Τούρκος Πρόεδρος.
 

«Αντί ν’ απαντήσει στους εκβιασμούς του Αμερικάνικου κογκρέσου, που δήλωσε ότι θα ανοίξει έρευνα για την περιουσία του Ερντογάν, κινεί αγωγή εναντίον μου. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα εκτός, θα πληρώσω τα 2 εκ. ΤΛ στην οικογένεια του Ερντογάν», απάντησε ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

ΚΥΠΕ

 
4879
Thumbnail