Αυτές είναι οι ακριβότερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών

Για αυτές τις σειρές έχουν ξοδευτεί πολλά εκατομμύρια

Τι κοινό έχουν τα Φιλαράκια, το Game of Thrones, το Lost, το The Pacific και το Band of Brothers;

Πρώτον, είναι σειρές που όλοι λίγο πολύ έχουμε δει και δεύτερον, για όλες αυτές τις σειρές έχουν ξοδευτεί πολλά εκατομμύρια.

Άλλωστε οι τηλεοπτικές σειρές ανέκαθεν αποτελούσαν ένα τεράστιο και δαπανηρό ρίσκο για τα κανάλια, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει και την εγγύηση της επιτυχίας.

Δείτε παρακάτω τις δέκα ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της τηλεόρασης, που άφησαν ιστορία:

10. SENSE8

Κόστος ανά επεισόδιο: 9 εκατ. δολάρια

Η σειρά του Netflix αφηγείται την ιστορία οκτώ ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και έχουν μια σημαντική σύνδεση μεταξύ τους. Λόγω της επιμονής των The Wachowskis, των δημιουργών της σειράς, για τη χρήση πραγματικών τοποθεσιών και όχι στούντιο, το κόστος παραγωγής ανήλθε στα 9 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο. Βέβαια, αυτό δεν αποτέλεσε μια καλή επένδυση μακροπρόθεσμα, καθώς η σειρά ακυρώθηκε μετά τη δεύτερη σεζόν.

9. MARCO POLO

Κόστος ανά επεισόδιο: 9 εκατ. δολάρια

Το Netflix ανακοίνωσε το 2014 την πιο ακριβή και τολμηρή παραγωγή που έκανε ποτέ μέχρι τότε. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η σειρά είχε μεγάλα κόστη. 90 εκατ. δολάρια για τα πρώτα δέκα επεισόδια. Η ιστορία επικεντρωνόταν στα πρώτα χρόνια που ο Μάρκο Πόλο πέρασε στην Μογγολική αυτοκρατορία, κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα. Βέβαια, το κοινό δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τη σειρά, και τα νούμερα της τηλεθέασης ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Υπήρξε δεύτερος κύκλος, αλλά η εταιρεία είχε απώλειες ύψους 200 εκατ. δολαρίων.

8. ROME

Κόστος ανά επεισόδιο: 10 εκατ. δολάρια

Πριν από το Game of Thrones, το ΗΒΟ έκανε σημαντικές επενδύσεις σε μια σειρά γυρισμένη στο εξωτερικό. Η σειρά Rome γυρίστηκε γύρω από την ιταλική πρωτεύουσα και το κόστος της παραγωγής ήταν πολύ υψηλό. Σύμφωνα με το Forbes, το κάθε επεισόδιο κόστιζε περίπου 6 με 10 εκατ. δολάρια. Η σειρά ακυρώθηκε μετά τη δεύτερη σεζόν.

7. FRIENDS

Κόστος ανά επεισόδιο: 10 εκατ. δολάρια

Υπάρχουν πολύ λίγες σειρές που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου και καταφέρνουν να παραμένουν αστείες ακόμα και 15 χρόνια μετά το τελευταίο τους επεισόδιο. Τα «Φιλαράκια» είναι μια από αυτές τις σειρές. Το καστ γνώριζε την επιτυχία τους και το 2001 οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer διαπραγματεύτηκαν τους μισθούς τους συνολικά, έτσι ώστε να έπαιρναν το ίδιο ποσό. Ο καθένας τους έλαβε τελικά ένα εκατ. δολάρια το επεισόδιο, για την ένατη και δέκατη σεζόν.

6. THE BIG BANG THEORY

Κόστος ανά επεισόδιο: 10 εκατ. δολάρια

Ακόμη μια σειρά που έφερε τα πάνω- κάτω στην τηλεόραση ήταν το The Big Bang Theory, της οποίας η τελευταία σεζόν κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Από το 2014, οι Kaley Cuoco, Jim Parsons και Johnny Galecki, λάμβαναν ένα εκατ. δολάρια το επεισόδιο. Βέβαια, το 2017 είχαν μια μείωση 100.000 δολαρίων στους μισθούς τους, καθώς εκείνοι και οι Kunal Nayyar και Simon Helberg θα λάμβαναν ίσους μισθούς της τάξεως των 900.000 δολαρίων. Οι Mayim Bialik και Melissa Rauch είδαν τους μισθούς τους να αυξάνονται, αγγίζοντας τα 500.000 δολάρια.

5. THE GET DOWN

Κόστος ανά επεισόδιο: 11 εκατ. δολάρια

Πρόκειται για την πιο ακριβή παραγωγή του Netflix για το 2016. Το κόστος της σειράς ανά επεισόδιο ήταν 7,5 εκατ. δολάρια, αλλά το συνολικό κόστος ήταν πολύ υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν, αγγίζοντας τα 11 εκατ. δολάρια. Σε αντίθεση με τις άλλες σειρές, το συνολικό κόστος δεν ήταν τόσο υψηλό λόγω του καστ ή των διεθνών τοποθεσιών αλλά για τα πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών της R&B και της φανκ μουσικής, ακυρώσεις γυρισμάτων και αλλαγές στο προσωπικό και το σενάριο. Ίσως γι’ αυτό το Netflix αποφάσισε να ακυρώσει τη σειρά μετά την πρώτη της σεζόν, που κόστισε συνολικά 120 εκατ. δολάρια.

4. BAND OF BROTHERS

Κόστος ανά επεισόδιο: 12,5 εκατ. δολάρια

Το 2001 ο Τομ Χανκς ανέλαβε την παραγωγή αυτής της μίνι σειράς σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ σχετικά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυσικά, επρόκειτο για μια τεράστια παραγωγή. Τα δέκα επεισόδια της σειράς κόστισαν 125 εκατ. δολάρια στο ΗΒΟ, κάτι που αντιστοιχεί σε 12,5 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το κόστος ήταν τόσο υψηλό εξαιτίας των λεπτομερειών της σειράς, με κοστούμια που αντιστοιχούσαν στην εν λόγω περίοδο, ειδικά εφέ και σκηνικά. Θεωρήθηκε μια τολμηρή παραγωγή για την τηλεόραση. Αλλά όλως παραδόξως, η σειρά ήταν μια μεγάλη επιτυχία μεταξύ κοινού και κριτικών. Έλαβε πάνω από 30 βραβεία το 2002.

3. ER

Κόστος ανά επεισόδιο: 13 εκατ. δολάρια

Η σειρά προβλήθηκε μεταξύ του 1994 και του 2009 από το NBC. Ήταν το πρώτο ιατρικό δράμα που έφτασε αυτό το επίπεδο επιτυχίας. Αλλά το 1999 το κόστος του καστ αύξησε κατακόρυφα το κόστος παραγωγής, με το κάθε επεισόδιο να κοστίζει 13 εκατ. δολάρια. Το καστ, βέβαια, περιλάμβανε κάποια μεγάλα ονόματα, όπως οι George Clooney, Julianna Margulies και Maura Tierney.

2. GAME OF THRONES

Κόστος ανά επεισόδιο: 15 εκατ. δολάρια

Το Game of Thrones ήταν η πιο επιτυχημένη σειρά παραγωγής ΗΒΟ. Αλλά το αντίτιμο ήταν μεγάλο, καθώς το κάθε επεισόδιο της τελευταίας σεζόν κόστιζε 15 εκατ. δολάρια. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το λόγο που η σειρά κόστιζε τόσο πολύ, αν αναλογιστεί τι περιλάμβανε η παραγωγή. Ειδικά εφέ, εξωτερικά γυρίσματα σε πολλές χώρες (Ιρλανδία, Κροατία, Ισπανία, Μάλτα μεταξύ άλλων) είναι μερικοί μόνο από τους λόγους. Βέβαια, η εν λόγω επένδυση στη σειρά απέδωσε και με το παραπάνω, λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της σειράς, και το HBO έχει ήδη αναλάβει την παραγωγή του πρώτου spin-off του Game of Thrones.

1. THE PACIFIC

Κόστος ανά επεισόδιο: 21 εκατ. δολάρια

Η μίνι σειρά παραγωγής του ΗΒΟ είναι ένα δράμα που εκτυλίσσεται στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και το κόστος παραγωγής ανά επεισόδιο ανήλθε στα 12 εκατ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού ξοδεύτηκε για είναι πιστές οι λεπτομέρειες στην περίοδο που εκτυλίσσεται η ιστορία. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η σειρά εγκωμιάστηκε από τους περισσότερους κριτικούς.

newmoney.gr

 
8925