Αυτοί είναι οι νέοι όροι χρήσης του WhatsApp

Όσοι δεν τους αποδεχτούν, χάνουν τις δυνατότητες του app

Σε ισχύ τίθενται το Σάββατο 15/5/2021, οι νέοι όροι χρήσης του WhatsApp.

Από τις 15 Μαΐου, λοιπόν, οι χρήστες θα χάσουν την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του WhatsApp, έως ότου αποδεχθούν τους νέους όρους.

Για παράδειγμα, δε θα έχουν πρόσβαση στη λίστα συνομιλιών. Στη συνέχεια, οι κλήσεις ήχου και βίντεο θα σταματήσουν να λειτουργούν και ο χρήστης δεν θα λαμβάνει πλέον ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα στο WhatsApp.

Το WhatsApp εισήγαγε πρόσφατα νέες πολιτικές απορρήτου για τους χρήστες του, που περιλαμβάνουν νέους όρους οι οποίοι διασφαλίζουν ότι η εφαρμογή θα κοινοποιεί δεδομένα στο Facebook ως προϋπόθεση χρήσης. Αν και αυτό αναβλήθηκε στην αρχή, το WhatsApp θα απενεργοποιήσει ορισμένες λειτουργίες της εφαρμογής, έως ότου οι χρήστες αποδεχτούν τους νέους όρους απορρήτου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι νέες πολιτικές απορρήτου του WhatsApp, το Facebook αποφάσισε να αναβάλει τις αλλαγές σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των δύο κοινωνικών δικτύων.

Ενώ η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι οι λογαριασμοί των χρηστών δεν θα διαγραφούν, το WhatsApp λέει τώρα ότι όσοι αρνούνται τους νέους όρους, θα έχουν «περιορισμένη λειτουργικότητα» στους λογαριασμούς τους.

Από τότε που το WhatsApp ανακοίνωσε αυτές τις αλλαγές, ορισμένοι χρήστες έψαχναν εναλλακτικές λύσεις για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτές περιλαμβάνουν τις Signal και Telegram, οι οποίες προσφέρουν και οι δύο κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, όπως και το iMessage της Apple.

Πηγή: newmoney
 

Tags
 
5259