Οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν στα 11,3 εκατομμύρια την περασμένη χρονιά

Αισθητή αύξηση της τάξεως του 37% παρουσίασε κατά το 2018 ο τουρισμός στην Αίγυπτο, καταγράφοντας 11,3 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών. Το μέγεθος αυτό υπερέχει σημαντικά των 8,3 εκατομμυρίων αφίξεων του 2017.
 
Τα στοιχεία αυτά, που καταγράφονται μέσα από έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και δημοσιεύει ο αιγυπτιακός Τύπος, μεταφέρουν έντονα την αισιοδοξία των τουριστικών εκπροσώπων της Χώρας του Νείλου, που βλέπει σιγά – σιγά αλλά σταθερά, να προσεγγίζει τα μεγέθη αφίξεων προ της επανάστασης του 2011, τότε που οι τουριστικές αφίξεις έφθαναν τα 14,7 εκατομμύρια.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Αποτέλεσμα της αύξησης του τουρισμού είναι η μεγάλη ανάκαμψη της οικονομίας.
 
Τα τοπικά μέσα υποστηρίζουν ότι «η αύξηση κατά 37% σε ετήσια βάση, έρχεται ως αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών της Αιγύπτου να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα μέσω της διαφοροποίησης των περιηγήσεων και των μορφών τουρισμού που προσφέρονται στη χώρα».
 
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, «οι Ευρωπαίοι τουρίστες ήρθαν στην κορυφή, με περίπου 6,9 εκατομμύρια Ευρωπαίους να επισκέπτονται την Αίγυπτο», σύμφωνα με τον Οικονομικό Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Σαΐντ Μπατούτι. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Επιπλέον, 3 εκατομμύρια τουρίστες προέρχονταν από αραβικές χώρες, ενώ περίπου 669.000 προέρχονταν από ασιατικές χώρες. Επίσης, 456.000 επισκέπτες έφτασαν στην Αίγυπτο από την Αμερική και περίπου 166.000 προέρχονταν από αφρικανικές χώρες», συνέχισε.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί τη μεγαλύτερη αύξηση στους τουρίστες κατέγραψε η Γερμανία, με 1,7 εκατομμύρια αφίξεις.

ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας

 
2919
Thumbnail

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  ανακοίνωσε χθες Σάββατο(8/12) ότι κατέληξε σε συμφωνία επί της αρχής με την Ουκρανία που προβλέπει τη χορήγηση δανείου ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ουκρανικής οικονομίας.

ad1mobile

Η δανειακή σύμβαση, τριετούς διάρκειας, μένει να εγκριθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο και τα κράτη μέλη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού θεσμού.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η εφαρμογή της εξαρτάται εξάλλου από την «εφαρμογή του συνόλου των προαπαιτούμενων», μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και η καταπολέμηση της διαφθοράς, τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, λίγες ώρες έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξή της με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο πρόεδρος και εγώ συμφωνήσαμε ότι η οικονομική επιτυχία της Ουκρανίας εξαρτάται σε κρίσιμο βαθμό από την ενίσχυση του κράτους του δικαίου και της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας, καθώς και την μείωση του ρόλου των ειδικών συμφερόντων», εξήγησε.

«Είναι σημαντικό να προασπιστεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατά την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και να καλυφθούν τα υψηλά κόστη για τους φορολογούμενους από τις αναδιαρθρώσεις των τραπεζών», πρόσθεσε.

Η Γκεοργκίεβα εξέφρασε ικανοποίηση στη συνδιάλεξή της με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, που εξελέγη τον Απρίλιο, για τις κατ’ αυτήν «εντυπωσιακές προόδους που σημείωσαν ο ίδιος και η κυβέρνησή του στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και την προώθηση χρηστών οικονομικών πολιτικών».

Ο Ζελένσκι εξελέγη φέτος υποσχόμενος να καταπολεμήσει τη διαφθορά, ενώ η Δύση πιέζει το Κίεβο να μειώσει την επιρροή των ολιγαρχών.

Η χώρα βρέθηκε υπό το φως των προβολέων εξαιτίας των πιέσεων που άσκησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον ομόλογό του για να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα για τις δραστηριότητες της οικογένειας του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η νέα σύμβαση με το ΔΝΤ διαδέχεται μια προηγούμενη, ύψους 3,9 δισεκ. δολαρίων, που είχε συναφθεί το 2018 — από την οποία όμως εκταμιεύθηκε μόνο μία δόση, 1,4 δισεκ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

article 1