Αύξηση 37% παρουσίασε ο τουρισμός στην Αίγυπτο το 2018

Οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν στα 11,3 εκατομμύρια την περασμένη χρονιά

Αισθητή αύξηση της τάξεως του 37% παρουσίασε κατά το 2018 ο τουρισμός στην Αίγυπτο, καταγράφοντας 11,3 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών. Το μέγεθος αυτό υπερέχει σημαντικά των 8,3 εκατομμυρίων αφίξεων του 2017.
 
Τα στοιχεία αυτά, που καταγράφονται μέσα από έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και δημοσιεύει ο αιγυπτιακός Τύπος, μεταφέρουν έντονα την αισιοδοξία των τουριστικών εκπροσώπων της Χώρας του Νείλου, που βλέπει σιγά – σιγά αλλά σταθερά, να προσεγγίζει τα μεγέθη αφίξεων προ της επανάστασης του 2011, τότε που οι τουριστικές αφίξεις έφθαναν τα 14,7 εκατομμύρια.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Αποτέλεσμα της αύξησης του τουρισμού είναι η μεγάλη ανάκαμψη της οικονομίας.
 
Τα τοπικά μέσα υποστηρίζουν ότι «η αύξηση κατά 37% σε ετήσια βάση, έρχεται ως αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών της Αιγύπτου να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα μέσω της διαφοροποίησης των περιηγήσεων και των μορφών τουρισμού που προσφέρονται στη χώρα».
 
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, «οι Ευρωπαίοι τουρίστες ήρθαν στην κορυφή, με περίπου 6,9 εκατομμύρια Ευρωπαίους να επισκέπτονται την Αίγυπτο», σύμφωνα με τον Οικονομικό Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Σαΐντ Μπατούτι. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Επιπλέον, 3 εκατομμύρια τουρίστες προέρχονταν από αραβικές χώρες, ενώ περίπου 669.000 προέρχονταν από ασιατικές χώρες. Επίσης, 456.000 επισκέπτες έφτασαν στην Αίγυπτο από την Αμερική και περίπου 166.000 προέρχονταν από αφρικανικές χώρες», συνέχισε.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί τη μεγαλύτερη αύξηση στους τουρίστες κατέγραψε η Γερμανία, με 1,7 εκατομμύρια αφίξεις.

ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας

 
11838