Βγαίνει στο σφυρί το αρχικό πρωτότυπο του PlayStation

Tον ερχόμενο Φεβρουάριο το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation «βγαίνει» σε δημοπρασία

Προς πώληση αναμένεται να βγει σύντομα το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation, από τον οίκο Heritage Auctions, σε μία δημοπρασία που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πρόκειται για την -πιθανώς- πιο σπάνια κονσόλα παιχνιδιού, η οποία προέκυψε από τη συνεργασία της Nintendo και της Sony και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980. Μάλιστα, θεωρείται η καλύτερη των θρύλων των video games!

Γνωστή ως «Play Station», η κονσόλα ήταν ένα πρωτότυπο μηχάνημα που μπορούσε να παίξει τόσο παιχνίδια από κασέτα NES όσο και παιχνίδια από CD. Σκοπός της ήταν η σύμπραξη της Sony με την Nintendo, προτού η δεύτερη αποχωρήσει από τη συμφωνία. Στη συνέχεια, η Sony δημιούργησε τη δική της αποκλειστική κονσόλα PlayStation το 1994.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Άγνωστη» η τιμή πώλησης

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Mirror, ο ιδιοκτήτης της, Τέρι Ντίμπολντ, λέγεται πως είχε δεχθεί προσφορά 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο παρελθόν, όμως την απέρριψε. Τώρα στη δημοπρασία θα αποφασιστεί η τιμή πώλησης.

Το 2009, ο Τέρι Ντίμπολντ βρήκε τυχαία το απίστευτα σπάνιο πρωτότυπο σε δημοπρασία σε ένα σωρό «παλιά πράγματα» και το αγόρασε έναντι 75 δολαρίων.

Είναι το τελευταίο «Play Station» στην κατοχή ιδιώτη και κανείς δεν έχει ιδέα πόσο θα αγοραστεί εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια δολάρια, ειδικά εάν υπάρξει πόλεμος προσφοράς μεταξύ συλλεκτών ή μουσείων.

Πηγή: Insider.gr

 
11833