Βρετανία: 200% αύξηση στις κρατήσεις για φθινοπωρινές διακοπές

Την Παρασκευή, ο υπουργός μεταφορών, Γκραντ Σαπς, αποκάλυψε σχέδια για την απλούστευση των κανόνων Covid

Οι κρατήσεις για τις διακοπές στα μέσα του τριμήνου στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 200% σε σύγκριση με τον Αύγουστο από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων στην Αγγλία, δήλωσε η ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook.

Την Παρασκευή, ο υπουργός μεταφορών, Γκραντ Σαπς, αποκάλυψε σχέδια για την απλούστευση των κανόνων Covid για ταξίδια στο εξωτερικό από τον επόμενο μήνα, καταργώντας το προηγούμενο σύστημα και αντικαθιστώντας το με μια «κόκκινη» λίστα χωρών από τις οποίες οι αφίξεις θα εξακολουθούν να απαιτούν καραντίνα.

Η απαίτηση τεστ για εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Αγγλία διευκολύνονται επίσης, προκαλώντας την Εργατική Ένωση να εκφράσει την ανησυχία της για την εξάπλωση των παραλλαγών της Covid-19. Από τις 4 Οκτωβρίου, οι επιβάτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις δεν θα χρειαστεί να κάνουν τεστ πριν την αναχώρηση πριν επιστρέψουν στην Αγγλία από μια χώρα μη κόκκινης λίστας, και από τα τέλη Οκτωβρίου

Ο Άλαν Φρανς, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο μετά τις αλλαγές των κανόνων που οδήγησαν στην άνοδο του 200%. «Με βάση τις κρατήσεις μας ήδη σήμερα, θα περίμενα ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι το μεγαλύτερο της χρονιάς, εφόσον οι άνθρωποι επωφελούνται από τις μεγάλες προσφορές, τους νέους ευκολότερους κανόνες για τις δοκιμές και το απλοποιημένο σύστημα για διεθνή ταξίδια», είπε. 

Μέσα σε μισή ώρα από την ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών, η Skyscanner είχε επίσης 133% αύξηση της διαδικτυακής επισκεψιμότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian

 
11843