Βρετανία: Εγκαταλείπουν κατοικίδια λόγω αύξησης του κόστους ζωής

Πρόκειται για την αντιστροφή της τάσης που είχε καταγραφεί στη Βρετανία και πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως

Όλο και περισσότεροι είναι οι Βρετανοί που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα κατοικίδιά τους λόγω της εκτόξευσης του κόστους ζωής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα καταφύγια φιλοξενίας ζώων δέχονται ολοένα και περισσότερα ερωτήματα από ιδιώτες που ψάχνουν τρόπο να απαλλαγούν από το επιπλέον κόστος που συνεπάγεται ένα ζώο συντροφιάς. Δεν είναι τυχαίο, καθώς οι Βρετανοί δέχονται τη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής από τη δεκαετία του 1960.

Αντίστροφη τάση σε σχέση με τα lockdowns

Πρόκειται εξάλλου για αντιστροφή της τάσης που είχε καταγραφεί στη Βρετανία και πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως την περίοδο των lockdowns για τον κορωνοϊό, όταν πολλοί αγόραζαν κατοικίδια ζώα συντροφιάς.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις εμφανίζονται ανήσυχες όχι μόνο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των ζώων που καλούνται να φιλοξενήσουν, αλλά και για την πιθανή μείωση των συνδρομών και δωρεών, που τους επιτρέπουν να συνεχίζουν το έργο τους.

>>>>ΝΑΤΟ: Η Γερουσία Τσεχίας ενέκρινε την εισδοχή Σουηδίας-Φινλανδίας<<<<

Όσον αφορά τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων, ο αριθμός των σχετικών αιτήσεων έχει υποδεκαπλασιαστεί σε σχέση με την περίοδο των lockdowns καθώς άτομα που πρόσφατα είχαν εκφράσει επιθυμία να αποκτήσουν ένα ζώο συντροφιάς, πλέον επανεξετάζουν την απόφασή τους λόγω της ακρίβειας που «σαρώνει» τη Γηραιά Αλβιώνα.

Πηγή:Οικονομικός Ταχυδρόμος

 
11838