Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους

Στις 42 νέες προσθήκες που έγιναν στις βρετανικές κυρώσεις περιλαμβάνονται ο υπουργός & ο υφ. Δικαιοσύνης της Ρωσίας

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 26/7 ότι επέβαλε κυρώσεις σε αξιωματούχους διορισμένους από το Κρεμλίνο στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία καθώς και σε 29 περιφερειάρχες σε όλη τη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Στις 42 νέες προσθήκες που έγιναν στις βρετανικές κυρώσεις περιλαμβάνονται επίσης ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας καθώς δύο ανιψιοί του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλισέρ Ουσμάνοφ, στον οποίο επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Λονδίνο τον Μάρτιο.

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε σκληρές κυρώσεις σε αυτούς που προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παράνομη εισβολή του Πούτιν έως ότου επικρατήσει η Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, που θεωρείται φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία.

>>Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Παράταση έξι μηνών στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας<<

Ο Βιτάλι Χοτσένκο και ο Βλάντισλαβ Κουζνετσοφ, που έχουν διοριστεί από τη Ρωσία στις θέσεις του πρωθυπουργού και του πρώτου αντιπροέδρου στις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, υπόκεινται τώρα σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς ενώ «παγώνουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Χοτσένκο και ο Κουζνετσόφ εστάλησαν για να εφαρμόσουν τις πολιτικές της Ρωσίας σε όλη την περιοχή στην οποία έχει γίνει εισβολή, στηρίζοντας τα σχέδια του Πούτιν να προσαρτήσει παράνομα μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και να χρησιμοποιήσει ψεύτικα δημοψηφίσματα και να νομιμοποιήσει ψευδώς την κατοχή τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

>>Διαβάστε επίσης: Χαλαρώνουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;<<

Στους Ρώσους περιφερειάρχες επιβλήθηκαν κυρώσεις διότι διευκόλυναν τη ρωσική κατοχή και επιχείρησαν να αποσπάσουν εδάφη από την Ουκρανία μεταφέροντας κεφάλαια στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τζόνσον έχει επιχειρήσει να έχει ηγετικό ρόλο στις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Η Βρετανία έχει έως τώρα επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.100 πρόσωπα και περισσότερες από 100 οντότητες στη Ρωσία, στοχοθετώντας μεταξύ άλλων γνωστούς επιχειρηματίες και εταιρίες καθώς και επιφανείς πολιτικούς.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι στοχοθετεί επίσης δύο οργανώσεις Σύρων σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία εκ των οποίων, σύμφωνα με το Λονδίνο, είναι υπεύθυνη για να στρατολογεί Σύρους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και η άλλη στηρίζει το «καταπιεστικό συριακό καθεστώς».

newmoney.gr

 
11644