Βρετανία: Πότε θα εμπλακεί ο στρατός στη διανομή καυσίμων

Ο Τζόνσον χορηγεί βίζα σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών - Η κυβέρνηση Τζόνσον προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει ακόμα να βάλει τον στρατό να οδηγήσει φορτηγά για τη διανομή καυσίμων σε πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της έλλειψης οδηγών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

«Δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη στιγμή να φέρουμε τον στρατό να οδηγήσει», δήλωσε ο Γιούστις.

Ο ίδιος δήλωσε ότι εκπαιδευτές του υπουργείου Άμυνας επιστρατεύονται για να βοηθήσουν να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις για οδηγούς μεγάλων φορτηγών. Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους οδηγούς φορτηγών μεγάλων αποστάσεων.

Νωρίτερα, όπως είχαν μεταδώσει βρετανικά ΜΜΕ, υπήρχαν σκέψεις να επιστρατευθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων.

Την είδηση μετέδωσε ο ιστότοπος του βρετανικού Guardian, την ίδια ώρα που η βρετανική κυβέρνηση αίρει προσωρινά την ισχύ των αντιμονοπωλιακών κανονισμών, επιτρέποντας στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου να έλθουν σε επαφή και να συντονιστούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα.

Ο υπουργός Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της Βρετανίας Κουάσι Κουαρτένγκ ανέφερε ότι η άρση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εργαστεί εποικοδομητικά με τους παραγωγούς καυσίμων, τους προμηθευτές, τους μεταφορείς και τους λιανοπωλητές προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την διαταραχή στην αγορά.

«Πρόκειται για πρόβλημα στις αλυσίδες εφοδιασμού και όχι για έλλειψη αποθεμάτων καυσίμων», ξεκαθάρισε.

Εκπρόσωποι του κλάδου της ενέργειας ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους με δήλωσή τους ότι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες αγορές πανικού από πλευράς των πολιτών και όχι με μια πανεθνική μείωση των διαθέσιμων ποσοτήτων καυσίμων.

Την ίδα ώρα, πανικόβλητοι πολλοί Βρετανοί καταναλωτές σπεύδουν στα πρατήρια καυσίμων που παραμένουν ανοικτά για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με βενζίνη.

Εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν μεγάλες ουρές σε πολλά πρατήρια καυσίμων.

Πηγή: Newmoney.gr

 
5993