Δείτε το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου (Βίντεο & Φώτο)

Ανέβηκε δύο θέσεις από την αντίστοιχη λίστα του 2000, ρίχνοντας από την κορυφή το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης

Στο μικρό μα πολύ πλούσιο κράτος του Κατάρ, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, βρίσκεται το Hamad International Airport, ένα γιγαντιαίο αεροδρόμιο που, πλέον, θεωρείται και επίσημα «το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο».

 
 
 

Καταφέρνοντας να ρίξει από την πρώτη θέση στη λίστα της βρετανικής, έγκριτης εταιρίας Skytrax (η οποία εδώ και 22 χρόνια διαχειρίζεται τις βαθμολογίες και τις κριτικές των αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο με βάση τις κριτικές των ταξιδιωτών) το πανέμορφο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, το Hamad International Airport είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στο Κατάρ και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την επιβλητικότητα του και την υπερσύγχρονη τεχνολογία, η οποία κυριαρχεί σε όλους τους χώρους του.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lyle (@lyle_aln)

 

Έδρα της αεροπορικής εταιρίας της χώρας, της Qatar Airways, το αεροδρόμιο της Ντόχα βρίσκεται στο νότια τμήμα της πρωτεύουσας και μοιάζει να μπαίνει στα αλήθεια μέσα στα νερά του Περσικού Κόλπου. Το αεροδρόμιο ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2003 με σκοπό να αντικαταστήσει το πολύ παλαιότερο, Doha International Airport. Αν και το αεροδρόμιο ήταν έτοιμο να μπει σε λειτουργία ήδη από το 2008, κάποιες σοβαρές τεχνικές καθυστερήσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναβάλει τα εγκαίνια για 6 ολόκληρα χρόνια. Τελικά, στις 30 Απριλίου του 2014 η πρώτη πτήση της Qatar Airways προσγειώθηκε στον φαρδύ αεροδιάδρομο, σημαίνοντας την αρχή της λειτουργίας αυτού του μοντέρνου, υπερπολυτελούς και αχανούς αερολιμένα.

Αυτή τη στιγμή το Hamad International Airport έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 29 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, τρεις φορές μεγαλύτερο νούμερο από τους ταξιδιώτες που περνούν ετησίως από την πρωτεύουσα του Κατάρ. Ωστόσο, σχέδια επέκτασης βρίσκονται ήδη στα σκαριά, με στόχο το αεροδρόμιο να μπορεί να υποδεχθεί συνολικά 58 εκατομμύρια ανθρώπους, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα γίνει στο Κατάρ το 2022.

 

Ανάμεσα στα σχόλια των επισκεπτών, που έχουν βαθμολογήσει με άριστα τις υποδομές του αερολιμένα, ξεχωρίζουν αυτά που αφορούν στην απίστευτη καθαριότητα που είναι εμφανέστατη σε όλα τα Terminal του Hamad International Airport, στις μεγάλες ανέσεις σε όλους τους χώρους, στα υπερπολυτελή καταστήματα που είναι διαθέσιμα στον ταξιδιώτη (από παράρτημα των Harrods μέχρι μπουτίκ μεγάλων οίκων μόδας) και στις μικρές εκθέσεις τέχνης που φιλοξενούνται στο αεροδρόμιο με μορφή installation.

Για την ιστορία να προσθέσουμε ότι στη λίστα του 2021 το Hamad International Airport έριξε από την πρώτη στην τρίτη θέση το Singapore Changi Airport, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως το «ωραιότερο» αλλά και πιο «διασκεδαστικό» αεροδρόμιο στον πλανήτη, έχοντας να προσφέρει από κινηματογράφο και παιδότοπους μέχρι τεχνητό «καταρράκτη» που πέφτει με ορμή από έναν τρούλο στην οροφή και ένα καταπράσινο πάρκο με πεταλούδες. Στη δεύτερη θέση το μοναδικά παραδοσιακό Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκιο.

travel.gr

 
9551