Δεν βρήκαν τίποτα από τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Δεν βρήκαμε τίποτα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά θα συνεχίσουμε

«Δεν βρήκαμε τίποτα, αλλά θα συνεχίσουμε» λέει για τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ χαρακτηρίζοντας προκλητικά τις συγκεκριμένες περιοχές «τουρκικής δικαιοδοσίας».

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, Ντονμέζ αναφέρθηκε και στα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας πως μπορούν να καλύψουν το 1/3 των ετήσιων εγχώριων αναγκών της Τουρκίας».

τγρφεαδςςδδαςδ

Ειδικά για την Ανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε συγκεκριμένα: «Εκεί πέρα κάναμε οκτώ γεωτρήσεις επί 2-3 χρόνια και δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε κάτι απτό. Βρήκαμε κάποια σημάδια αλλά δεν ήταν οικονομικά.

Οι σεισμικές μας μελέτες συνεχίζονται. Φυσικά με την ανακάλυψη στην Μαύρη Θάλασσα επικεντρωθήκαμε σε εκείνη την πλευρά λόγω της έντασης του επιχειρηματικού σχεδίου εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελήσαμε την Μεσόγειο και δεν θα μπούμε ξανά εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στις δικές μας περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας».

protothema.gr

 
11321