Το 67% των Οικονομικών Διευθυντών προβλέπει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εισέλθει σε ύφεση ως το καλοκαίρι του ‘20

Ύφεση για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έως το καλοκαίρι του 2020 αναμένει το 67% των (1.500, 496 από εταιρείες στη Βόρεια Αμερική) οικονομικών διευθυντών (Chief Financial Officers, CFOs) που συμμετείχαν στην έρευνα «Duke CFO Global Business Outlook Survey».

Μάλιστα, το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά, στο 84%, όταν η ερώτηση αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σημειώνεται ότι, τεχνικά, μία οικονομία βρίσκεται σε ύφεση όταν το ΑΕΠ συρρικνωθεί (σε τριμηνιαία σύγκριση) για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο John Graham, καθηγητής στο Duke University, ανέφερε στο MarketWatch ότι ενώ οι οικονομικοί διευθυντές δεν είναι τόσο απαισιόδοξοι όσο ήταν πριν από τρεις μήνες, είναι ασυνήθιστο ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ερωτηθέντων να προβλέπουν μια ύφεση σε μόλις 16 μήνες από τώρα.

Ο κ. Graham επισήμανε επίσης ότι παρατηρείται μια σαφής τάση επιδείνωσης της αισιοδοξίας μεταξύ των CFOs στις ΗΠΑ, καθώς το μερίδιο των στελεχών που ερωτήθηκαν και έχουν αυξηθεί αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία μειώθηκε, από 53,3% πριν από ένα χρόνο, σε μόλις 24,1% σήμερα.

 
1627
Thumbnail

Το προσχέδιο προϋπολογισμού που στοχεύει στη μείωση του μεγάλου ελλείμματος, ύψους 11,5% του ΑΕΠ, ενέκρινε την Παρασκευή η υπερχρεωμένη κυβέρνηση του Λιβάνου, με στόχο την αποτροπή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης για την οποία κορυφαίοι ηγέτες προειδοποίησαν ότι θα πλήξει την χώρα, εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις.

ad1mobile

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, ο οποίος θα μειώσει το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ από 11,5% το 2018, θεωρείται κρίσιμο τεστ για την βούληση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν αναβληθεί για χρόνια από ένα κράτος με μεγάλη διαφθορά και σπατάλες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο φουσκωμένος δημόσιος τομέας του Λιβάνου είναι η μεγαλύτερη δαπάνη, ακολουθούμενη από το κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους το οποίο ανέρχεται σε περίπου 150% του ΑΕΠ και είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.

ad2mobile

Ο προϋπολογισμός θα μπορούσε να βοηθήσει στην απελευθέρωση χρηματοδότησης περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε υποδομές, την οποία υποσχέθηκαν δωρητές κατά τη διάρκεια διάσκεψης δωρητών στο Παρίσι το περασμένο έτος, αν ο Λίβανος λάβει την έγκριση των χωρών και φορέων δωρητών.

ΚΥΠΕ

article 1