Το IOS14 φέρνει την εφαρμογή CarKey και αλλάζει τα δεδομένα στη χρήση του αυτοκινήτου

Το νέο λογισμικό iOS 14 που παρουσίασε η Apple, μεταξύ άλλων περιέχει και την εφαρμογή CarKey. Πρόκειται για μια εφαρμογή που αντικαθιστά το κλασσικό κλειδί του αυτοκινήτου που ξέραμε και τώρα πλέον θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητο μέσω του τηλεφώνου σας.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για να επικοινωνήσει με το αυτοκίνητο. Η τεχνολογία αυτή δεν είναι άγνωστη καθώς ήδη χρησιμοποιείται για την «επικοινωνία» των smartphones με τις τραπεζικές κάρτες, όταν χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο για να πληρώσουμε διάφορες συναλλαγές μας.

Ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο, και το CarKey ενεργοποιείται αυτόματα μόλις πλησιάσεις το αυτοκίνητο που βέβαια πρέπει να υποστηρίζει αυτήν την εφαρμογή. η σειρά 5 της BMW είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αυτή, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα τόσο της BMW όσο και άλλων κατασκευαστών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με τον τρόπο αυτό ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί και να εκχωρεί το δικαίωμα χρήσης και σε άλλους οδηγούς μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ενώ αν θέλει περισσότερη ασφάλεια θα μπορεί να θέσει ως προϋπόθεση ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου το ξεκλείδωμα του κινητού μέσω κωδικού, δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID) ή αναγνώρισης προσώπου (Face ID).

Τι περιλαμβάνει το iOS14
To iOs 14 θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο για iPhone και iPod Touch. Αρκετά χρόνια μετά το Android OS, η Apple προσθέτει το App Library στο iOS 14, ουσιαστικά ένα app drawer που θα βρίσκεται στην τελευταία σελίδα της home screen για να αποσυμφορήσει τη συσκευή από τα πολλά εικονίδια και φακέλους. Θα μπορείς να πραγματοποιήσεις αναζήτηση μέσα σε αυτό, θα εμφανίζει προτάσεις και θα φέρνει στο επάνω μέρος τις πιο πολυχρησιμοποιημένες εφαρμογές.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα μπορείς να κρύβεις εφαρμογές από τη home screen. Σε μια ακόμη λειτουργία που έχουν στα χέρια τους οι χρήστες Android εδώ και χρόνια, με το iOS 14 θα μπορείς να προσθέτεις widgets στη home screen σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ενώ υποστηρίζεται η λειτουργία picture-in-picture με δυνατότητα να μετακινείς και να αυξομειώνεις το μέγεθος του παραθύρου.

Νέα προσθήκη στο iOS 14 η εφαρμογή Translator, η οποία συνεργάζεται άμεσα με τον ψηφιακό βοηθό Siri και επιτρέπει την σε πραγματικό χρόνο μεταγλώττιση της ομιλίας στις πιο πολυχρησιμοποιημένες γλώσσες. Στην εφαρμογή Messages μπορείς πλέον να καρφιτσώνεις τις σημαντικές συνομιλίες για να φαίνονται στο επάνω μέρος, υποστηρίζονται τα threads και τα mentions στις ομαδικές συνομιλίες, περισσότερα Memoji και νέα animations όταν λαμβάνεις μηνύματα.

Στην υπηρεσία Apple Maps προστίθεται επιλογή για ποδηλασία, όπως και εύρεση της καλύτερης δυνατής διαδρομής που να περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μάλιστα με ταυτόχρονη παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας του οχήματος για να σε ειδοποιεί.

>>> Διαβάστε εδώ ειδήσεις και στην αγγλική <<<

Τέλος, ίσως η πιο σημαντική ανακοίνωση ήταν τα App Clips. Χάριν σε αυτά ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ψάχνει στο iPhone ή να έχει κατεβασμένη την εφαρμογή για να εκτελέσει συγκεκριμένες ενέργειες. 

Για παράδειγμα, επιθυμείς να νοικιάσεις ένα ηλεκτρικό scooter, περνώντας το iPhone επάνω από το ειδικό σήμα NFC θα σου εμφανίζεται το App Clip της εφαρμογής της συγκεκριμένης εταιρείας για να το ξεκλειδώσεις, αλλά και για να πληρώσεις απευθείας μέσω Apple Pay χωρίς να μοιραστείς καμία προσωπική πληροφορία. 

Ουσιαστικά, τα App Clips είναι μικρά κομμάτια των πλήρων εφαρμογών που θα εμφανίζονται στην οθόνη όταν τα χρειάζεσαι. Από εκεί και πέρα, θα έχεις τη δυνατότητα να κατεβάσεις την πλήρη εφαρμογή ή να μην ξανασχοληθείς ποτέ αν δεν τη χρειάζεσαι.

ΠΗΓΗ: rp.gr
 

 
4161
Thumbnail

Οι ταξιδιώτες από την Κύπρο και την Ελλάδα προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι υποχρεωμένοι τελικά να μπαίνουν σε 14ημερα καραντίνα όταν πατούν επί βρετανικού εδάφους.

ad1mobile

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε η λίστα με τις 60 περίπου χώρες που από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία οι ταξιδιώτες τους χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης.

>>> Διαβάστε επίσης: Γίνε Γραμματέας στην ΕΕ με μισθό €3,279 - Όλες οι πληροφορίες <<<

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβανόταν σε αυτό τον κατάλογο.

Δείτε τη λίστα από την ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης:

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», είχε δηλώσει ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με το Sky News, εκτός της λίστας της Βρετανίας είναι: οι ΗΠΑ, η Σουηδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν, και το Μπανγκλαντές.

ad2mobile

Όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο – είτε είναι Βρετανοί πολίτες είτε ξένοι – θα πρέπει να συμπληρώνουν έγγραφο PLF (Passenger Locator Form).

Πηγή: In.gr

article 1