Έλον Μασκ: Το θυμωμένο μήνυμα στους υπαλλήλους

Το email του Μασκ αποκαλύπτει εμμέσως περισσότερα και για την αποχώρηση του Γουίλ Χέλτσλεϊ από την εταιρεία

Εξοργισμένος με την απουσία προόδου στο πρόγραμμα κινητήρων Raptor της SpaceX εμφανίζεται ο Έλον Μασκ. Σε ένα email προς έφτασε στους υπαλλήλους της εταιρείας την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση προειδοποιώντας ακόμη και για χρεοκοπία. 

«Η κρίση με την παραγωγή των Raptor είναι πολύ χειρότερη από ό,τι φαινόταν πριν από λίγες εβδομάδες» έγραψε για την ανάπτυξη των κινητήρων που θα στηρίξουν το Starship. «Αντιμετωπίζουμε πραγματικό κίνδυνο χρεοκοπίας εάν δεν πετύχουμε ρυθμό πτήσεων του Starship τουλάχιστον μία φορά στις δύο εβδομάδες την επόμενη χρονιά» συμπλήρωσε.

Το Starship είναι ο τεράστιος, νέας γενιάς πύραυλος που αναπτύσσει η SpaceX για να μεταφέρει αποστολές με ανθρώπους στη Σελήνη και στον Άρη. Η εταιρεία δοκιμάζει πρωτότυπα σε εγκαταστάσεις στο νότιο Τέξας. 

Το email του Μασκ αποκαλύπτει εμμέσως περισσότερα και για την αποχώρηση του Γουίλ Χέλτσλεϊ από την εταιρεία. Ο πρώην πρόεδρος, αρμόδιος για την ανάπτυξη της SpaceX, είχει απομακρυνθεί από το πρόγραμμα παραγωγής των Raptor, πριν λάβει την απόφαση να φύγει. 

Στις 17 Νοεμβρίου ο Μασκ είχε εκφράσει την ελπιδα για την πρώτη εκτόξευση του Starship σε τροχιά τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. 

naftemporiki.gr 

 
9511