Έλον Μασκ: «Ξεφορτώθηκε» μετοχές άνω των 10 δισ. δολάρια

Ο Μασκ πούλησε περισσότερες από 934.000 μετοχές της Tesla αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων

Περισσότερες από 934.000 μετοχές της Tesla αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων πούλησε την Πέμπτη ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Έτσι έχει πλέον «ξεφορτωθεί» μετοχές αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να πουλήσει το 10% των μετοχών, που είχε στην κατοχή του και να φορολογηθεί επί του ρευστού αυτού. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, που είναι ο πλουσιότερος με διαφορά άνθρωπος του πλανήτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «αντίπαλό» του στις διαστημικές περιπέτειες, Τζεφ Μπέζος, άρχισε να πουλάει μετοχές στις 8 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί μία δημοσκόπηση στο Twitter, στην οποία ρωτούσε τους ακολούθους του εάν είναι καλή ιδέα το να ρευστοποιήσει το 10% από το μετοχικό μερίδιο που ήλεγχε. Το 58% περίπου των συμμετεχόντων απάντησαν θετικά. 

Για να καλύψει τον στόχο που έθεσε σε εκείνη τη δημοσκόπηση ο Μασκ θα πρέπει να πουλήσει επιπλέον 12 εκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με υπολογισμούς της Wall Street Journal. Ο ακριβής αριθμός βέβαια θα εξαρτηθεί και από τη διακύμανση στην τιμή της μετοχής το προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Tesla έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης στα 1.084,60 δολάρια. Έχει υποχωρήσει 11% από τότε που ο Μασκ εξέφρασε την πρόθεσή του να πουλήσει μετοχές. 

Πηγή: Naftemporki.gr

 
10097