Εργατικοί: «Εθνικό σκάνδαλο» οι ολιγωρίες της κυβέρνησης Τζόνσον

Ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε από την κυβέρνηση να καταρτίσει ένα σχέδιο Β για την οικονομία

«Αναγκαία» αλλά «όχι αναπόφευκτα» χαρακτήρισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Τετάρτης, που ακολούθησε το διάγγελμα του κ. Τζόνσον την Τρίτη, ο σερ Κιρ είπε ότι στηρίζει τα μέτρα, αλλά απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην κυβέρνηση. «Η επιστροφή του ιού και η επιστροφή των περιορισμών δεν είναι πράξη Θεού, είναι η αποτυχία διακυβέρνησης», ανέφερε ο ηγέτης των Εργατικών.

>>> Διαβάστε επίσης: Εννέα κρούσματα σε ξενοδοχείο στην Λ/κα-Οι 5 αλυσίδες κρουσμάτων <<<

Επισήμανε ότι η Βρετανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από την πανδημία στον κόσμο και χαρακτήρισε «εθνικό σκάνδαλο» το γεγονός ότι η χώρα έχει ακόμα ένα ανεπαρκές σύστημα διαγνωστικών ελέγχων και ότι δεν έχει ακόμα σχέδιο για την προστασία των οίκων ευγηρίας.

Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να καταρτίσει ένα σχέδιο Β για την οικονομία καθώς πλησιάζει, τον επόμενο μήνα, ο τερματισμός του κυβερνητικού προγράμματος διατήρησης θέσεων εργασίας, με την κάλυψη μεγάλου ποσοστού των μισθών εκατομμυρίων ιδιωτικών υπαλλήλων.

Την Πέμπτη, πάντως, ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θα παρουσιάσει στη Βουλή των Κοινοτήτων το σχέδιό του για την προστασία της οικονομίας και την αγορά εργασίας μετά από τον Οκτώβριο.

(ΚΥΠΕ)
 

 
4631
Thumbnail