Εταιρεία δουλεύει μόνο Δευτέρα-Πέμπτη με σπουδαία αποτελέσματα

Εκτός από το Σαββατοκυρίακο, έδωσε ρεπό και την Παρασκευή - 40% πιο παραγωγικοί οι εργαζόμενοι!

Η Microsoft Ιαπωνίας διεξήγε ένα εργασιακό πείραμα. Προσέφερε στους 2.300 εργαζόμενούς της ρεπό και την Παρασκευή και είδε αύξηση ρεκόρ στην παραγωγικότητά τους.

Συγκεκριμένα, για ολόκληρο τον Αύγουστο, η εταιρεία εισήγαγε το κενό ΠΣΚ(Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), χωρίς η παραπάνω άδεια να αφαιρείται από αυτές που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι, και τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακά.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με την Microsoft, οι εργαζόμενοι πήραν 25,4% λιγότερη άδεια τον Αύγουστο, τύπωσαν 58,7% λιγότερες σελίδες στους εκτυπωτές της εταιρείας και έκαψαν 23,1% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, εξοικονομώντας χρήματα για την επιχείρηση.

Πιο αξιοσημείωτο εύρημα απ’ όλα ήταν ότι η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 39,9%, δηλαδή παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δούλεψαν μία μέρα λιγότερο, έβγαλαν περισσότερη δουλειά.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Να σημειώσουμε ότι αρκετή από την αύξηση στην παραγωγικότητα επιτεύχθηκε χάρη στα λιγότερα μίτινγκς στην εταιρεία. Με μια μέρα λιγότερα, έγιναν λιγότερες συναντήσεις, μειώθηκε ο χρόνος τους ή αντικαταστάθηκαν από εικονικές συναντήσεις χωρίς να απαιτείται η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

Το σημαντικότερο ήταν ότι το 92,1% των υπαλλήλων δήλωσαν ότι απήλαυσαν τη μια παραπάνω μέρα ρεπό, με την εταιρεία να προσανατολίζεται στο να επαναλάβει το συγκεκριμένο πείραμα και τον επόμενο Αύγουστο.

Πηγή: sputnik
 

 
4219
Thumbnail

Η Ιόν Αλμπερίχ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Η Ισπανίδα νοσοκόμα έχει ανάγκη από διακοπές, όμως δεν ήξερε τι να επιλέξει και πώς να μετακινηθεί.

ad1mobile

Η Ιόν και η οικογένειά της επέλεξαν το τροχόσπιτο. Το ίδιο και το ζεύγος Γκόμεζ που για πρώτη φορά ταξιδεύει με τροχόσπιτο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Το ζευγάρι είναι άνω των 60 ετών και ανησυχεί πως μπορεί να μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Έτσι, το τροχόσπιτο θεωρείται το πιο ασφαλές μέσο για διακοπές, σύμφωνα και με τον επιχειρηματία Ελευθέριο Γκόμεζ.

Πηγή: news247

article 1