Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ στο προσωπικό

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για αύριο 10/10 απεργία στην JCC, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΥΚ,  καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε  την παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ στο προσωπικό με αναδρομική ισχύ από την Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
 
Όπως αναφέρει η ΕΤΥΚ σε σημερινή εγκύκλιό της, το θέμα βρισκόταν σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετούς μήνες και η συντεχνία λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, αναγκάστηκε πρόσφατα να προχωρήσει στην προκήρυξη μέτρων.

 >>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Οργάνωσής μας το τελευταίο διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, έχει αποφασίσει σήμερα με το μισθολόγιο του τρέχοντος μήνα, να παραχώρηση την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ σε όλο το προσωπικό. Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 10/10/2019 στάση εργασίας ακυρώνέται», αναφέρει η ΕΤΥΚ.
 
Επιπρόσθετα αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι, η απόφαση της εταιρείας, σημειώνει η ΕΤΥΚ, αποτελεί «μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού έτσι θα αποκατασταθεί η εργασιακή ηρεμία εντός της εταιρείας και θα αποφευχθούν οι άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις».
 
Τέλος, η ΕΤΥΚ χαιρετίζει τη «θετική στάση που επέδειξε τελικά η Διοίκηση της Εταιρείας», αλλά και την «υποδειγματική συνοχή και συσπείρωση» που επέδειξε το προσωπικό της JCC, “συστατικά που ήταν καταλυτικά στην επίλυση του προβλήματος αυτού”.

 
3981
Thumbnail

Ο προαύλιος χώρος της Νοτρ Νταμ, που ήταν κλειστός για το κοινό μετά την καταστροφική πυρκαγιά, άνοιξε και πάλι χθες (1/6).

ad1mobile

Εξαιτίας της πυρκαγιάς της 15ης Απριλίου 2019, ο προαύλιος χώρος (parvis) και ο παρακείμενος ομώνυμος δρόμος (η rue du Parvis) «είχαν μολυνθεί από μόλυβδο, γεγονός που προκάλεσε άμεσο αποκλεισμό του χώρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκκλησιαστικής αρχής, του δήμου του Παρισιού και του ιδρύματος που είναι επιφορτισμένο με την ανασύσταση του καθεδρικού ναού. Συστηματικοί έλεγχοι και καθαρισμός θα γίνονται στον χώρο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το άνοιγμα του χώρου την ημέρα της Πεντηκοστής αποτελεί «ιδιαίτερο σημάδι», «απελευθέρωση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί στους δημοσιογράφους.

«Είναι ένα όμορφο σύμβολο ένα πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε την Νοτρ Νταμ», δήλωσε στο πλευρό του ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ, καθώς ο χώρος άρχισε σιγά σιγά να γεμίζει από τους Παριζιάνους που ήρθαν ειδικά για την περίσταση. «Η Νοτρ Νταμ είναι το έμβλημά μας, περισσότερο από τον Πύργο του Άιφελ».

ad2mobile

Μεγάλης κλίμακας εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την σταθεροποίηση του κτιρίου που έχει υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς. Οι εργασίες είχαν διακοπεί λόγω της επιδημίας Covid-19 και θα επανεκκινήσουν προοδευτικά, με στόχο την αναγέννηση του καθεδρικού ναού μέχρι το 2024.


Πηγή: newmoney

article 1