EY: Αύξηση στον ρυθμό υιοθέτησης FinTech παγκοσμίως 

Οι αναπτυσσόμενες αγορές προηγούνται, με την Κίνα και την Ινδία στο 87%

Ο ρυθμός υιοθέτησης του FinTech έχει αυξηθεί, φτάνοντας στο 64% παγκοσμίως, με το 96% να γνωρίζει τουλάχιστον μία υπηρεσία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΕΥ.

Οι δείκτες υιοθέτησης του FinTech βελτιώθηκαν φτάνοντας κατά μέσο όρο στο 64% αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα EY Global FinTech Adoption Index 2019. Οι αναπτυσσόμενες αγορές προηγούνται, με την Κίνα και την Ινδία στο 87%. Ακολουθούν, σε μικρή απόσταση, η Ρωσία και η Νότια Αφρική, όπου ο δείκτης υιοθέτησης φτάνει στο 82%. Μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών, προηγούνται η Ολλανδία (73%), το Ηνωμένο Βασίλειο (71%) και η Ιρλανδία (71%), αντικατοπτρίζοντας εν μέρει την ανάπτυξη της ανοιχτής τραπεζικής στην Ευρώπη.

Η τρίτη έκδοση του δείκτη βασίζεται σε μια online έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 ηλεκτρονικά ενεργοί καταναλωτές σε 27 οικονομίες. Φέτος, συμπεριλαμβάνεται και μια έρευνα 1.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), οι οποίες χρησιμοποιούν υπηρεσίες FinTech στην Κίνα, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και το Μεξικό.

 >>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Μεταφορές χρημάτων και υπηρεσίες πληρωμών οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές
Παγκοσμίως, κατά μέσο όρο το 89% των καταναλωτών γνωρίζουν για τις in-store πλατφόρμες πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου ενώ το 82% γνωρίζουν τα συστήματα πληρωμής peer-to-peer και των μη-τραπεζικών χρηματικών μεταφορών.
Η διαθεσιμότητα αυτών των υπηρεσιών FinTech αναγνωρίζεται ακόμα περισσότερο στην Ινδία και στην Κίνα, με το 99,5% των καταναλωτών να γνωρίζουν για τις μεταφορές χρημάτων και τις υπηρεσίες πληρωμής μέσω τηλεφώνου.
 
«Όπως επιβεβαιώνει η έρευνα της ΕΥ, η υιοθέτηση του FinTech προχωρά παγκοσμίως με ρυθμούς που ξεπερνούν τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς και ότι ακόμα και τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσαρμόζονται στο νέο περιβάλλον. Σήμερα, παραδοσιακοί και νέοι παίκτες αλλά και εταιρείες εκτός του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αλληλεπιδρούν, διαμορφώνοντας ένα νέο οικοσύστημα. Τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας πρέπει να κινηθούν δυναμικά προς στην ίδια κατεύθυνση προκειμένου να ενσωματωθούν σε αυτό το οικοσύστημα και να κατοχυρώσουν τη θέση τους», ανέφερε σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος και επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου.