Με γραφήματα οι FT παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη και τις επιπτώσεις στην οικονομία

Το βαρύ ανθρώπινο κόστος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις στον παγκόσμιο χάρτη «μετρούν» οι FT. Με γραφήματα παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη και τις επιπτώσεις στην οικονομία. Παρακολουθώντας τις καμπύλες και τους δείκτες η Ελλάδα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

χ

Το ανθρώπινο κόστος της επιδημίας του κορωνoϊού συνεχίζει να αυξάνεται, με περισσότερα από 472.000 κρούσματα παγκοσμίως. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 21.300. Η πανδημία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 180 χώρες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής κρούσματα. Σήμερα, το επίκεντρο του κορωνοϊού βρίσκεται στην Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο αριθμό στην Ιταλία. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ταχύτερα στην Ιταλία και την Ισπανία από ό, τι στην Κίνα. Σε πολλές χώρες μια ή ένας μικρός αριθμός περιφερειών έχει σηκώσει το βάρος.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Η Λομβαρδία έχει ξεπεράσει σε θύματα την Ουχάν ενώ στην Ισπανία η Μαδρίτη θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει την Λομβαρδία. Και οι αμερικανικές πολιτείες παρουσιάζουν επίσης διαφορετική εικόνα. Η πρώτη εστία στις ΗΠΑ ήταν η Ουάσιγκτον όμως η καμπύλη θνησιμότητας στη Νέα Υόρκη είναι πλέον πολύ πιο απότομη.

χ

Στις περισσότερες δυτικές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται κατά περίπου 33% ημερησίως γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι άλλες χώρες ενδέχεται σύντομα να αντιμετωπίσουν την ίδια πρόκληση όπως η Ιταλία.

Η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται σε διαφορετική τροχιά. Ο ρυθμός αύξησης έχει μέχρι στιγμής περιοριστεί μέσω αυστηρών μέτρων. Τώρα έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 78 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα γι αυτόν τον χάρτη προέρχονται από πίνακα ελέγχου που τηρεί το Johns Hopkins, το οποίο έχει συνδυάσει στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, Κινεζικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ενσωματώνει επίσης δεδομένα από την ιστοσελίδα της κινεζικής ιατρικής κοινότητας DXY, η οποία συγκεντρώνει τις εκθέσεις από την κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας και την τοπική CCDC.

Ο κορωνοϊός έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλες τις 50 πολιτείες στις ΗΠΑ με επιβεβαιωμένα περισσότερα από 60.000 κρούσματα.

χ

χ

χ

χ

Ο Δείκτης Οικονομικής Δραστηριότητας της Κίνας

Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Προκειμένου να εντοπιστούν αυτές οι αλλαγές, οι Financial Times δημιούργησαν τον δικό τους δείκτη μέτρησης της επιβράδυνσης και της αναδυόμενης ανάκαμψης στην κινεζική οικονομία. Ο δείκτης βασίζεται σε στοιχεία που αφορούν την εγχώρια οικονομία, το real estate, την κυκλοφοριακή συμφόρηση εντός των πόλεων και κατανάλωση άνθρακα σε μεγάλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η εμπορική δραστηριότητα αντιπροσωπεύεται από τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Δύο άλλοι δείκτες, οι οποίοι έχουν μικρότερη βαρύτητα δίνουν επίσης στοιχεία: όπως το κινεζικό box office και η ατμοσφαιρική ρύπανση στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας.

x

x

x

x

x

x

newmoney.gr

 
3627
Thumbnail

Αύριο Τρίτη (7/4) η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, καθώς και άλλους έξι νόμους στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε. Παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο στήριξης ύψους 990 δισ. δολαρίων για να μειώσει το πλήγμα στην οικονομία, μεταδίδει το Reuters.

ad1mobile

Πάνω από 3.500 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικοί με κορωνοϊό στην Ιαπωνία και 85 είναι οι νεκροί. Η εξάπλωση του ιού στη χώρα δεν είναι τόσο μεγάλη συγκριτικά με άλλα σημεία του πλανήτη, ωστόσο οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά στο Τόκιο που έχει πάνω από 1.000 κρούσματα και 83 νέα μόνο σήμερα Δευτέρα (6/4). ζ

«Δεδομένου του μεγέθους της κρίσης στο ιατρικό μέτωπο, η κυβέρνηση δέχθηκε εισηγήσεις να ετοιμαστεί για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Αμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που, σύμφωνα με τον Άμπε θα κρατήσει έναν μήνα, θα δίνει στους κυβερνήτες την εξουσία να ζητήσει από τον κόσμο να παραμείνουν στο σπίτι και να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις, αλλά οι περιορισμοί δεν θα είναι τόσο αυστηροί όσο τα lockdowns σε άλλες χώρες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα υπάρχουν ποινές για όσους αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα.

O Άμπε ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δρομολογήσει πακέτο μέτρων στήριξης ύψους 108 τρισεκατομμυρίων γιέν. Στο πακέτο περιλαμβάνεται ποσό 6 τρισ. γεν που θα διατεθούν σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις και 26 τρισεκατομμύρια γεν για την παροχή αναβαλλόμενης κοινωνικής ασφάλισης και πληρωμών φόρων.

ad2mobile

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης φαίνεται πάντως πως έχει την υποστήριξη των πολιτών. Σε δημοσκόπηση της JNN, για λογαριασμό της TBS, το 80% είπε ότι συμφωνεί ενώ μόλις το 12% απάντησε ότι δεν το κρίνει ως απαραίτητο.

Πηγή: newmoney
 

article 1