Γαλλία: Μειώνει τον φωτισμό στον πύργο του Άιφελ

Πολλές γαλλικές πόλεις, όπως και το Παρίσι, αποφάσισαν να εξοικονομήσουν ενέργεια στον δημόσιο φωτισμό

Ο αγώνας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους συνεχίζεται στη Γαλλία. Πολλές γαλλικές πόλεις, όπως και το Παρίσι, αποφάσισαν να εξοικονομήσουν ενέργεια στον δημόσιο φωτισμό και τη θέρμανση των κτιρίων τους, για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η πόλη του Φωτός (Ville Lumière) έχει ήδη επιβεβαιώσει τη μείωση του νυχτερινού φωτισμού του Πύργου του Άιφελ κατά περίπου μια ώρα. Είναι περισσότερο μια συμβολική πράξη, καθώς οι δαπάνες για τον φωτισμό του Πύργου αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% της ενεργειακής κατανάλωσης του μνημείου.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα εφαρμόζεται στην πόλη της Λιλ, η οποία από αυτόν τον μήνα έχει απενεργοποιήσει όλο τον φωτισμό για τα δημόσια κτίρια, εκτός από τη διάσημη Grand Place και η Place de l' Opéra. Αυτές οι περικοπές, σύμφωνα με τον δήμο, θα επιτρέψουν την εξοικονόμηση 170.000 kWh ετησίως.

Στην άλλη άκρη της χώρας, στο λιμάνι της Μασσαλίας, υιοθετήθηκε ένα διαφορετικό μέτρο. Όλος ο φωτισμός του μνημείου κλείνει στις 23:30 (22:30 το χειμώνα), εκτός από τη βασιλική της Notre-Dame-de-la-Garde (γνωστή στους ντόπιους ως la Bonne Mère), το σύμβολο της πόλης. Ο δήμος της Τουλόν θέλει να υιοθετήσει παρόμοια μέτρα «το συντομότερο δυνατό».

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες για τη μείωση της θέρμανσης. Στην πόλη της Λιλ, δύο μουσεία θα μειώσουν τη θέρμανση τους από τους 20 στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογη μείωση θα γίνει στις δημόσιες πισίνες και θα εφαρμοστεί δίωρη διακοπή θέρμανσης στα γυμναστήρια. Στην πόλη της Λυών, τη δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα, εκδόθηκε διάταγμα για περιορισμό της θέρμανσης στα κτίριά της στους 19 βαθμούς Κελσίου για να αντιμετωπίσει τον λογαριασμό ενέργειας που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα εκτοξευθεί από 55 σε 100 εκατομμύρια ευρώ το 2023.

ΚΥΠΕ

 
11838