Γερμανία: Η Lufthansa μεταφέρει τόνους τροφίμων στην Αγγλία

Ο γερμανικός αερομεταφορέας αναλαμβάνει μέρος του ανεφοδιασμού της αγγλικής αγοράς με τρόφιμα

Μεγάλα προβλήματα ανεφοδιασμού στη βρετανική αγορά έχει προκαλέσει το χάος που έχει δημιουργηθεί στα βρετανογαλλικά σύνορα με τον εγκλωβισμό χιλιάδων φορτηγών στα σύνορα.

Γι' αυτό το λόγο η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa αποφάσισε να συνδράμει στις προσπάθειες ανεφοδιασμού της αγοράς με πτήσεις με τις οποίες θα μεταφέρονται πάσης φύσεως τρόφιμα στην Αγγλία.

Ηδη για σήμερα έχει προγραμματιστεί πτήση από την Φραγκφούρτη στο Ντονκάστερ με την οποία θα μεταφερθούν περίπου 80 τόνοι τροφίμων με τους οποίους θα ανεφοδιαστούν μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών όπως τα Tesco.

Eκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας τόνισε μιλώντας στο BBC ότι εξετάζεται επίσης η λύση της διεξαγωγής πρόσθετων ειδικών πτήσεων με παρόμοιο φορτίο τις επόμενες ημέρες μέχρι να αρθεί το αδιέξοδο στα σύνορα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ 10 Έλληνες οδηγοί
Και σήμερα συνεχίστηκε η απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βρετανικό λιμάνι του Ντόβερ μετά την απόφαση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσουν τα σύνορα τους με τη Μεγάλη Βρετανία λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση του νέου απειλητικού στελέχους του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στους Ευρωπαίους οδηγούς και γύρω στους 10 Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να τελειώσει το μαρτύριο. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο οδηγός Κώστας Καρανάσος μέχρι αυτή την στιγμή δεν τους έχει δοθεί καμία οδηγία, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει ακριβώς το ταξίδι της επιστροφής: «Τι να περιγράψω μόνο φορτηγά βλέπεις παντού και τίποτε άλλο. Είμαστε όλοι πάνω στον αυτοκινητόδρομο, δεν έχουμε επαφή με κανέναν και δεν έχουμε και καμία ενημέρωση. Ρωτάω τους αστυνομικούς που είναι εδώ αν ξέρουν κάτι και μου λένε πως δεν γνωρίζουν τίποτα, πως είναι απόφαση της κυβέρνησης και πως πρέπει να περιμένουμε. Ούτε πότε θα φύγουμε από δω, αλλά και ούτε με σιγουριά κάποιος να μας πει πότε θα ανοίξουν τα σύνορα. Τα μέσα ενημέρωσης λένε πως ίσως ανοίξουν σήμερα θα δούμε».

Εντείνεται η ανησυχία από νέα μετάλλαξη
Οι βρετανικές αρχές εντόπισαν μια νέα «ανησυχητική» μετάλλαξη του SARS-CoV-2 στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σήμερα και για τον λόγο αυτό θέτουν περιορισμούς, με άμεση ισχύ, στις μετακινήσεις από και προς τη Νότια Αφρική.

«Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Χάνκοκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι (ο ιός) έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την (πρώτη) μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο ΗΒ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενώ όποιος ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική ή όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή θα πρέπει να μπουν «αμέσως σε καραντίνα».

Πηγή: protothema


 

 
5038