Τον Μάρτιο, οι εταιρείες του Ράμσεϊ απέλυσαν 500 εργαζόμενους μετά το κλείσιμο της εστίασης 

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στη Βρετανία η αποκάλυψη της  εφημερίδας SUN ότι ο πολυεκατομμυριούχος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ χρησιμοποίησε λεφτά των βρετανών φορολογούμενων για να πληρώσει έως και 500 υπαλλήλους που είτε έχει απολύσει, είτε τους προτείνει μείωση αποδοχών.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα εστιατόρια του Γκόρντον Ράμσεϊ μπήκαν σε αναστολή και συμμετέχουν στο κυβερνητικό προγράμμα στήριξης των επιχειρήσεων.  Τον Μάρτιο, οι εταιρείες του Ράμσεϊ απέλυσαν 500 εργαζόμενους μετά το κλείσιμο της εστίασης εξαιτίας της πανδημίας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ωστόσο, η The Sun της Κυριακής αποκάλυψε ότι ορισμένοι από αυτούς τους εργαζομένους πληρώνονται μέσω του προγράμματος που υπολογίζεται ότι κοστίζει στην κυβέρνηση περίπου 80 δισεκατομμύρια λίρες και προέρχεται από τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ένα  email που διέρρευσε δείχνει ότι οι  υπάλληλοι που απολύθηκαν πληρώνονται μέσω του κυβερνητικού προγράμματος.

Πηγή: newmoney

 
4217
Thumbnail

Υπόσχεση για 700 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάκαμψη της οικονομίας, ελάχιστο εγγυημένο ωρομίσθιο, περισσότερες δουλειές, αυξημένες δημόσιες επενδύσεις- δίνει ο Τζο Μπάιντεν για την αμερικανική οικονομία. Την Πέμπτη ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επισκέφθηκε εργοστάσιο μεταλλουργίας στο Ντάνμορ της Πενσυλβάνια για να ανακοινώσει τα φιλόδοξα σχέδιά του, σε μία εμφανή προσπάθεια να προσεγγίσει περισσότερους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης. «Μόνο στην πρώτη θητεία μου θα επενδύσουμε 400 δισεκατομμύρια δολάρια για νέα προϊόντα, νέα υλικά που χρειάζεται η χώρα μας για να εκσυγχρονίσει υποδομές, να αναπληρώσει αποθέματα, να ενδυναμώσει την εθνική ασφάλεια», υπόσχεται ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

ad1mobile

Με αυτά τα λόγια ο Μπάιντεν προσπαθεί να χτυπήσει τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τα ίδια του τα όπλα, δηλαδή μία φιλόδοξη οικονομική και επιχειρηματική ατζέντα, χωρίς ωστόσο να αγνοεί τις ανάγκες των εργαζομένων. Πάντως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ξεκαθαρίζει ότι τα δισεκατομμύρια δεν μοιράζονται αδιακρίτως, αλλά με στόχο να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας. «Στον αγώνα για το μέλλον η Αμερική δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο», τονίζει ο Μπάιντεν. «Γι αυτό προτείνω μία τεράστια αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα, κατά 300 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρώτη θητεία μου, ώστε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στις νέες βιομηχανικές προκλήσεις, όπως η τεχνολογία μπαταριών, η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, οι καθαρές μορφές ενέργειας. Αυτό είναι το μέλλον…»

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Σήκωσε λευκή σημαία ο Τραμπ»
Ο Τραμπ απλώς «παραδόθηκε» στην πανδημία, λέει ο Μπάιντεν

ad2mobile

Στο απόγειο της πανδημίας ο Τζο Μπάιντεν είχε απομονωθεί στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, ενώ ο σημερινός πρόεδρος συνέχιζε τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο Τραμπ έλεγε ότι δεν ανησυχεί για τον κορωνοϊό, που έτσι κι αλλιώς θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή, ενώ ταυτόχρονα κατηγορούσε τον αντίπαλό του για απραξία. «Ο κοιμήσης» (sleepy Joe) ήταν ο πιο συνηθισμένος χαρακτηρισμός για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Τώρα ο Μπάιντεν βρίσκει την ευκαιρία να ανταποδώσει τις …φιλοφρονήσεις. «Μετά από μήνες απραξίας, που προέβλεπε ότι ο ιός θα εξαφανιστεί ή μας έλεγε να πίνουμε χλωρίνη για να είμαστε εντάξει, ο Τραμπ απλώς παραδόθηκε. Σήκωσε λευκή σημαία. Η αποτυχία του σημαδεύεται από ένα τρομακτικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και τεράστιες οικονομικές απώλειες», τονίζει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Πηγή: mononews

article 1