Χάμπεκ: Η Γερμανία θα μπορούσε να αντέξει τη διακοπή παροχής ΦΑ

Η Γερμανία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αντέξει ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου τον χειμώνα

Η Γερμανία θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις - να αντέξει ήδη από τον επόμενο χειμώνα ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ζήτησε από τους καταναλωτές να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, «ώστε να μην καταλήξουμε σε λύσεις έκτακτης ανάγκης».

>>Διαβάστε επίσης:Kρίση έλλειψης LNG το φετινό χειμώνα «βλέπει» η Rystad Energy<<

«Η μικρότερη κατανάλωση είναι το Α και το Ω σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο», είπε ο κ. Χάμπεκ στην «Wirtschaftswoche» και πρόσθεσε ότι, εφόσον στο τέλος του έτους έχει επιτευχθεί ο στόχος της αποθήκευσης, εφόσον δύο από τα τέσσερα πλωτά δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG έχουν συνδεθεί στο δίκτυο και παράλληλα έχει επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, η χώρα θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να αντέξει ενδεχόμενη διακοπή της παροχής αερίου από τη Ρωσία.

>>Διαβάστε επίσης:Φυσικό αέριο: Τώρα και Modular – FSRU σε…τουρκικά χέρια<<

Παρόλη πάντως την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών και την υποκατάσταση του 25% του εισαγόμενου φυσικού αερίου από τα δεξαμενόπλοια LNG, ο Υπουργός Οικονομίας προειδοποίησε ότι μια διακοπή της παροχής θα είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες, καθώς οι τιμές θα αυξάνονταν και στο τέλος του χειμώνα οι αποθήκες θα ήταν άδειες.

ΚΥΠΕ

 
9614