Η Bασίλισσα Ελισάβετ πέρασε ένα βράδυ στο νοσοκομείο

Αγγελία από το παλάτι: η βασίλισσα ψάχνει μπατλέρ
Οι γιατρoί του Παλατιού συμβούλεψαν την βασίλισσα να ακυρώσει το ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε «διστακτικά» αποδεχθεί τη σύσταση των γιατρών του Παλατιού να ακυρώσει το ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία και να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες.

Όπως κατέστησε γνωστό το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αργά την Πέμπτη, η βασίλισσα εισήχθη για «προκαταρκτικές εξετάσεις» την Τετάρτη και επέστρεψε στο γραφείο της στο Κάστρο του Ουίνδσορ το μεσημέρι της Πέμπτης επιμελούμενη «ελαφριά καθήκοντα».

Πιστεύεται ότι η διανυκτέρευση της βασίλισσας στο νοσοκομείο έγινε περισσότερο για πρακτικούς λόγους παρά εξαιτίας κάποιας ιατρικής ανησυχίας.

Η ανακοίνωση του Παλατιού συμπληρώνει ότι η μονάρχης παραμένει στο Ουίνδσορ «σε καλή διάθεση».

Το νοσοκομείο στο οποίο πέρασε τη νύχτα ήταν το King Edward VII στο κεντρικό Λονδίνο, στο οποίο είχε νοσηλευθεί νωρίτερα εντός του έτους και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε την άνοιξη λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής.

Ήταν η πρώτη διανυκτέρευση της βασίλισσας Ελισάβετ σε νοσοκομείο μετά από τον Μάρτιο του 2013, όταν είχε προσβληθεί από ιό στο στομάχι.

Η ματαίωση της προγραμματισμένης διήμερης επίσκεψης στη Βόρεια Ιρλανδία και η ιατρική σύσταση για ξεκούραση ακολούθησαν ένα φορτωμένο πρόγραμμα για τη βασίλισσα, με τουλάχιστον 15 επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες παρέστη από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η βασίλισσα είναι προγραμματισμένο να παραστεί στην έναρξη της μεγάλης διεθνούς κλιματικής συνόδου COP26 στη Γλασκώβη την 1η Νοεμβρίου.

ΚΥΠΕ