Η Mastercard μπαίνει στην αγορά των crypto

Η ένταξη της στην αγορά των crypto θα γίνει μέσω της συνεργασίας της με την Bakkt

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων μπαίνει δυναμικά και η Mastercard, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε από τις χιλιάδες τράπεζες και εκατομμύρια εμπόρους στο δίκτυο πληρωμών της μπορεί σύντομα να ενσωματώσει τα crypto στις υπηρεσίες τους.

Αυτό περιλαμβάνει πορτοφόλια bitcoin, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που κερδίζουν ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα και επιτρέπουν τη δαπάνη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και προγράμματα ανταμοιβής, όπου οι πόντοι αεροπορικής εταιρείας ή ξενοδοχείου μπορούν να μετατραπούν σε bitcoin.

Για να το κάνει αυτό, το δίκτυο πληρωμών συνεργάζεται με την Bakkt.

«Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να προσθέτουν πιο εύκολα υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε ό,τι κι αν κάνουν» , δήλωσε η Sherri Haymond , εκτελεστική αντιπρόεδρος ψηφιακών συνεργασιών της Mastercard.

«Οι συνεργάτες μας, είτε πρόκειται για τράπεζες, είτε για χρηματοπιστωτικά μέσα ή για έμπορους, μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αγοράζουν, να πουλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα μέσω της ενοποίησης με την πλατφόρμα Baktt» υπογράμμισε στο CNBC.

Η Mastercard διαχειρίζεται ένα από τα κυρίαρχα παγκόσμια δίκτυα πληρωμών μαζί με τη Visa και έχει σχέσεις με περισσότερα από 20.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν 2,8 δισεκατομμύρια Mastercards σε χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία.

ot.gr

 
9015