Η Nike κλείνει γραφεία λόγω κορωνοϊού

Δύο κρούσματα και στην Amazon

Το προσωρινό κλείσιμο των ευρωπαϊκών κεντρικών της γραφείων στην Ολλανδία για σήμερα και αύριο ανακοίνωσε η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike καθώς ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Το ολλανδικό πρακτορείο ANP, επικαλούμενο εσωτερικό μέιλ της εταιρείας, μετέδωσε ότι τα γραφεία της Nike στην πόλη Χίλβερσουμ θα απολυμανθούν. Ο εργαζόμενος που έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 θα παραμείνει στο σπίτι του σε καραντίνα για 14 ημέρες.

>>> Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό <<<

Στα κεντρικά γραφεία της Nike εργάζονται περίπου 2.000 άνθρωποι από 80 χώρες.

Στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 10 κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Δύο εργαζόμενοι της Amazon θετικοί στον ιό

Η εταιρεία Amazon ανακοίνωσε αργά χθες Κυριακή το βράδυ ότι δύο εργαζόμενοί της στο Μιλάνο της Ιταλίας έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

«Στηρίζουμε τους εργαζόμενούς μας που έχουν επηρεαστεί και οι οποίοι βρίσκονταν στο Μιλάνο και τώρα έχουν τεθεί σε καραντίνα», δήλωσε ο Νταν Περλέτ εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί για εργαζόμενούς της στις ΗΠΑ που να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Την Παρασκευή η Amazon συνέστησε στους εργαζόμενούς της να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο εντός ΗΠΑ όσο και το εξωτερικό. Επίσης η εταιρεία επιβεβαίωσε χθες ότι θα κάνει κάποιες από τις συνεντεύξεις με υποψήφιους εργαζόμενους μέσω βίντεο και όχι πρόσωπο με πρόσωπο.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες τους το Σάββατο, συστήνοντάς τους να μην ταξιδεύουν στις επαρχίες Λομβαρδία και Βένετο της Ιταλίας εξαιτίας της επιδημίας covid-19.

Πηγή: Newmoney.gr