Η Renault αναμένει να κατασκευάσει 300.000 λιγότερα οχήματα

Η Renault παρήγαγε 500.000 λιγότερα αυτοκίνητα πέρυσι ως αποτέλεσμα της έλλειψης chip.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Λούκα ντε Μέο, δήλωσε ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να κατασκευάσει 300.000 λιγότερα οχήματα το 2022 από ό,τι θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης chip.

Η Renault παρήγαγε 500.000 λιγότερα αυτοκίνητα πέρυσι ως αποτέλεσμα της έλλειψης chip. Τον Σεπτέμβριο, η συμβουλευτική εταιρεία AlixPartners προέβλεψε ότι η έλλειψη chip θα κόστιζε στην αυτοκινητοβιομηχανία 210 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ακόμα αρκετά περίπλοκη», είπε ο ντε Μέο στο CNBC. Τόνισε ότι η Renault αναμένει ότι η κρίση τσιπ θα γίνει λιγότερο σοβαρή φέτος, προσθέτοντας ότι μια «κανονική κατάσταση» θα πρέπει να επαναληφθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Τα σχόλιά του έγιναν καθώς η Renault ανέφερε καθαρά κέρδη 888 εκατομμυρίων ευρώ (1 δισεκατομμύριο δολάρια) για το 2021 την Παρασκευή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι το λειτουργικό της περιθώριο 3,6% την τοποθετεί δύο χρόνια μπροστά από το δικό της σχέδιο «αναζωογόνησης της επανάστασης». «Η Renault επέστρεψε σε ανοδική τροχιά», είπε ο ντε Μέο.

naftemporiki.gr

 
11309