Η συνταγή των Κινέζων για τόνωση της οικονομίας μετά την πανδημία

Ο Λι κάλεσε για την υλοποίηση προσπαθειών αντιμετώπισης των προκλήσεων οικονομικής ανάπτυξης μέσω μεταρρυθμίσεων 

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ απηύθυνε χθες (12/10) κάλεσμα για την εδραίωση της δυναμικής των προσπαθειών επίτευξης σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και για τη διασφάλιση της επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων του 2020.

Οι δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης στη διάρκεια ενός ψηφιακού συμποσίου για την πορεία της οικονομικής κατάστασης στην Κίνα, ενώ τις εργασίες του συμποσίου παρακολούθησε και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Χαν Ζενγκ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Λι κάλεσε για την υλοποίηση προσπαθειών αντιμετώπισης των προκλήσεων οικονομικής ανάπτυξης μέσω μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος της οικονομίας, ώστε να επιτευχθεί μία αποφασιστική νίκη στη μάχη κατά της φτώχειας και να υλοποιηθούν οι στόχοι οικονομικής ανάπτυξης για το 2020.

Η μείωση των φόρων και συναφών επιβαρύνσεων που έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα για τη σταθερότητα της οικονομικής ανάπτυξης θα πρέπει να υλοποιηθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος της χρονιάς, τόνισε ο Λι, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη ουσιαστικής χρηματοδότησης της αγοράς. Η χρηματοδότηση αυτή, θα πρέπει να έχει συλλογικό χαρακτήρα, καλύπτοντας τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πηγή: newmoney

 
6001