Η Tesla ανακαλεί 321.000 οχήματα στις ΗΠΑ για προβλήματα φωτισμού

Πρόκειται για μοντέλα Model 3 και Model Y

Η Tesla ανακοίνωσε το Σάββατο πως ανακαλεί για πιθανά προβλήματα λειτουργίας 321.000 οχήματα που έχει πουλήσει η εταιρεία του Έλον Μασκ στις ΗΠΑ, λόγω προβλημάτων στα συστήματα φωτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής των ΗΠΑ (NHTSA), πρόκειται για μοντέλα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν για τις περιόδους 2020-2023 και στα οποία καταγράφηκε βλάβη φωταγώγησης των φαναριών των οχημάτων.

Σημειώνεται πως η εν λόγω εξέλιξη έρχεται αφότου διαπιστώθηκε πως οι αερόσακοι στις θέσεις των συνοδηγών στα Model X θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν λανθασμένα σε ορισμένα περιστατικά σύγκρουσης με χαμηλές ταχύτητες, ειδικά σε περιπτώσεις που ο συνοδηγός δεν φορά ζώνη ασφαλείας και βρίσκεται εκτός θέσης.

Στην επιστολή που κατέθεσε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει πως δεν γνωρίζει για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ανάκληση, ενώ τονίζεται πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσω ενημέρωσης του λογισμικού της.

Πηγή: Insider.gr