ΗΑΕ: Ποιος είναι ο Σεΐχης του Ουράνιου Τόξου με περιουσία $20 δις

Ο Χαμάντ Μπιν Χαμντάν αλ Ναχαγιάν, γνωστός και ως ο «Σεΐχης του Ουράνιου Τόξου» ζει μια χλιδάτη ζωή στο Άμπου Ντάμπι

Στις αρχές του 20ού αιώνα, το Άμπου Ντάμπι ήταν μια περιοχή με μόλις 6.000 κατοίκους. Η ανακάλυψη ωστόσο, κοιτασμάτων πετρελαίου στη συγκεκριμένη περιοχή, τη μετέτρεψε σε ένα «χρυσωρυχείο ευκαιριών» από τα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες του Άμπου Ντάμπι είναι ο Χαμάντ Μπιν Χαμντάν αλ Ναχαγιάν γνωστός και ως ο Σεΐχης του Ουράνιου Τόξου, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει στην κατοχή του περισσότερα από 200 αυτοκίνητα ενώ, συγχρόνως είναι ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού νησιού στο οποίο έχει χαράξει το όνομά του.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το therichest, ο Σεΐχης του Ουράνιου Τόξου έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αμύθητη περιουσία αξίας τουλάχιστον, 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη βιομηχανία πετρελαίου στο Άμπου Ντάμπι. Τυγχάνει επίσης, να είναι μέλος της άρχουσας οικογένειας των ΗΑΕ. Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι αξίζει 150 δισεκατομμύρια δολάρια και χαρακτηρίζεται ως η τέταρτη πλουσιότερη οικογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Ο εκκεντρικός Σεΐχης πριν από μερικά χρόνια, αποφάσισε να αγοράσει το ίδιο αυτοκίνητο, μια Mercedes-Benz S-Class, 7 φορές. Ήθελε να το έχει … σε όλα τα χρώματα. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο χαρακτηρίζεται ως ο Σεΐχης του Ουράνιου Τόξου. Παράλληλά, εκτιμάται πως έχει στην κατοχή του περισσότερα από 200 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαθέτει τη δική του συλλογή αυτοκινήτων η οποία βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου των Εμιράτων.

Ακόμη, ο Σεΐχης έχει αγοράσει το μεγαλύτερο Hummer στον κόσμο. Το Hummer H1 X3 είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ένα κανονικό Hummer H1. Το ύψος του υπολογίζεται σε 6,6 μέτρα, έχει 14 μέτρα μήκος και 6 μέτρα πλάτος. Εκτός φυσικά, από το ιδιωτικό νησί και υπερπολυτελή αυτοκίνητα, ο Σεΐχης του Ουράνιου Τόξου έχει αγοράσει ένα τεράστιο κάστρο αξίας πολλών δισ. στο οποίο ζει μόνιμα.

Πηγή: Newmoney.gr

 
11641