Ιδού τι σπούδασαν οι μεγαλύτεροι CEOs του κόσμου

Οι περισσότεροι από αυτούς σπούδασαν κάποια επιστήμη σχετική με το τωρινό τους επάγγελμα - Κάποιοι άλλοι όχι

Η επιτυχία χρειάζεται πολλή δουλειά, προσπάθεια, κόπο και θυσίες. Δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη γι’ αυτό και απαιτείται αφοσίωση, πείσμα και κουράγιο. Αυτά είναι πράγματα που κάνουν οι μεγαλύτεροι CEO του κόσμου – εκείνοι που ανήκουν στη λίστα των 100 ισχυρότερων του Fortune.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για να φτάσουν στη θέση που βρίσκονται σήμερα, από κάπου ξεκίνησαν. Όλοι τους πήγαν σχολείο, οι περισσότεροι αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο και σ’ αυτούς θα επικεντρωθούμε. Άραγε τι έχουν σπουδάσει οι σημαντικότεροι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του κόσμου; Δημοφιλέστεροι τομείς είναι εκείνοι της Τέχνης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, με το 53% των CΕΟ της F100 να έχουν πάρει το πτυχίο τους σ’ έναν από τους δύο.

Οι υπόλοιποι, προχώρησαν στο χώρο της επιστήμης. Εκείνοι, δεν αποφοίτησαν απαραίτητα από σχολές μαθηματικών ή φυσικής – κάποιοι επέλεξαν να μελετήσουν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Ας δούμε μερικά παραδείγματα παρακάτω.

Doug McMillon, CEO Walmart

ω

Ο Doug McMillon πήρε τα ηνία του κολοσσού λιανικής το 2014, αφού ξεκίνησε την καριέρα του στη Walmart ξεφορτώνοντας φορτηγά όταν ήταν έφηβος. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Tulsa. Ήταν ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος που ηγείται της εταιρείας από τότε που ο ιδρυτής, Sam Walton, διηύθυνε το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργατικό δυναμικό στον κόσμο με 2,3 εκατομμύρια υπαλλήλους. Η Walmart σχεδιάζει να ανοίξει λιγότερα πολυκαταστήματα τον επόμενο χρόνο καθώς επενδύει περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την εξυπηρέτηση πελατών και την in-store τεχνολογία.


Robert Iger, Executive Chairman Walt Disney

2

Ο Robert Iger διετέλεσε CEO της Walt Disney μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2020. Σπούδασε Επιστήμη της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου στο Ithaca College. Ο Iger ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την «αναζωογόνηση» των Walt Disney Animation Studios. Υπό της προεδρίας Iger, η Disney είδε αύξηση των εσόδων της σε διάφορα τμήματα, με την αξία κεφαλαιοποίησης της εταιρείας να αυξάνεται από 48,4 δισ. δολάρια σε 257 δισ. δολάρια για μια περίοδο δεκατριών ετών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Virginia Rometty, Executive chairman IBM

ω

Η Virginia Rometty πήρε το πτυχίο της από το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών. Άρχισε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις το 1975 με υποτροφία από την General Motors. Αποφοίτησε με υψηλές διακρίσεις από τη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Robert R. McCormick στο Πανεπιστήμιο Northwestern το 1979 και έλαβε πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών και την ηλεκτρολογία.


Tim Cook, CEO Apple

απ
O Tim Cook σπούδασε μηχανική παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Όμπερν της Αλαμπάμα, ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας δίπλωμα ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Ντιούκ.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Όμπερν εργάστηκε για 12 χρόνια στην ΙΒΜ όπου αναδείχθηκε σταδιακά σε ανώτερο στέλεχος, υπεύθυνο για τη Βόρεια Αμερική. Μετά την IBM εργάστηκε σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στις εταιρείες Intelligent Electronics και Compaq.

Υπό την διοίκηση του Cook η Apple κατάφερε να μετατραπεί στην κορυφαία τεχνολογική εταιρεία του κόσμου, με την χρηματιστηριακή αξία της να ξεπερνά το 2014 τα 700 δισ. δολάρια και το 2017 τα 800 δισ. δολάρια. Τον Αύγουστο του 2018 η εταιρεία κατάφερε να γίνει η πρώτη εισηγμένη στις ΗΠΑ που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια.

Larry Page, Co-founder Google, Alphabet Inc. και PageRank

β
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google φοίτησε στο γυμνάσιο ΜακΝτόναλντ. Ο Larry Page ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και του αδελφού του και φοίτησε κι αυτός στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Αν Άρμπορ, όπου σπούδασε μηχανικός υπολογιστών και παρακολούθησε ορισμένα μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων προτού λάβει το πτυχίο του, το 1995.


Stephen Squeri, CEO American Express

β
Ο CEO της American Express, Stephen Squeri, σπούδασε Λογιστική και Πληροφορική στο Manhattan College. Ο Squeri μπήκε στην American Express το 1985 ως μάνατζερ στο Travellers Cheque Group. Το 2009, ορίστηκε Πρόεδρος του Ομίλου και ηγήθηκε της δημιουργίας του Global Services Group, ενοποιώντας και παγκοσμιοποιώντας τις λειτουργίες κοινών υπηρεσιών της εταιρείας. Το 2018 έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Express μετά τη συνταξιοδότηση του Kenneth Chenault.

Lloyd Blankfein, CEO της Goldman Sachs

ω

Ο Lloyd Craig Blankfein γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης. Έλαβε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Thomas Jefferson το 1971. Φοίτησε στο Harvard College όπου έλαβε πτυχίο στην ιστορία το 1975.


Brian Moynihan, CEO of Bank America

λ
Ο Moynihan είναι επίσης ιστορικός. Γεννήθηκε στη Μαριέτα του Οχάιο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μπράουν το 1981 όπου πήρε πτυχίο στην ιστορία.

Mark Parker, Nike και Brian Cornell, Target

ψ
Τόσο ο Mark Parker όσο και ο Brian Cornell είναι κάτοχοι πτυχίων στις πολιτικές επιστήμες. Ο Parker γεννήθηκε στο Poughkeepsie της Νέας Υόρκης, . Έλαβε πτυχίο στην Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Penn State το 1977.

Ο Brian Cornell γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) το 1981.

fortunegreece.com

Tags
 
4777
Thumbnail