Οι περισσότεροι από αυτούς σπούδασαν κάποια επιστήμη σχετική με το τωρινό τους επάγγελμα - Κάποιοι άλλοι όχι

Η επιτυχία χρειάζεται πολλή δουλειά, προσπάθεια, κόπο και θυσίες. Δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη γι’ αυτό και απαιτείται αφοσίωση, πείσμα και κουράγιο. Αυτά είναι πράγματα που κάνουν οι μεγαλύτεροι CEO του κόσμου – εκείνοι που ανήκουν στη λίστα των 100 ισχυρότερων του Fortune.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για να φτάσουν στη θέση που βρίσκονται σήμερα, από κάπου ξεκίνησαν. Όλοι τους πήγαν σχολείο, οι περισσότεροι αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο και σ’ αυτούς θα επικεντρωθούμε. Άραγε τι έχουν σπουδάσει οι σημαντικότεροι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του κόσμου; Δημοφιλέστεροι τομείς είναι εκείνοι της Τέχνης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, με το 53% των CΕΟ της F100 να έχουν πάρει το πτυχίο τους σ’ έναν από τους δύο.

Οι υπόλοιποι, προχώρησαν στο χώρο της επιστήμης. Εκείνοι, δεν αποφοίτησαν απαραίτητα από σχολές μαθηματικών ή φυσικής – κάποιοι επέλεξαν να μελετήσουν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Ας δούμε μερικά παραδείγματα παρακάτω.

Doug McMillon, CEO Walmart

ω

Ο Doug McMillon πήρε τα ηνία του κολοσσού λιανικής το 2014, αφού ξεκίνησε την καριέρα του στη Walmart ξεφορτώνοντας φορτηγά όταν ήταν έφηβος. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Tulsa. Ήταν ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος που ηγείται της εταιρείας από τότε που ο ιδρυτής, Sam Walton, διηύθυνε το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργατικό δυναμικό στον κόσμο με 2,3 εκατομμύρια υπαλλήλους. Η Walmart σχεδιάζει να ανοίξει λιγότερα πολυκαταστήματα τον επόμενο χρόνο καθώς επενδύει περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την εξυπηρέτηση πελατών και την in-store τεχνολογία.


Robert Iger, Executive Chairman Walt Disney

2

Ο Robert Iger διετέλεσε CEO της Walt Disney μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2020. Σπούδασε Επιστήμη της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου στο Ithaca College. Ο Iger ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την «αναζωογόνηση» των Walt Disney Animation Studios. Υπό της προεδρίας Iger, η Disney είδε αύξηση των εσόδων της σε διάφορα τμήματα, με την αξία κεφαλαιοποίησης της εταιρείας να αυξάνεται από 48,4 δισ. δολάρια σε 257 δισ. δολάρια για μια περίοδο δεκατριών ετών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Virginia Rometty, Executive chairman IBM

ω

Η Virginia Rometty πήρε το πτυχίο της από το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών. Άρχισε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις το 1975 με υποτροφία από την General Motors. Αποφοίτησε με υψηλές διακρίσεις από τη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Robert R. McCormick στο Πανεπιστήμιο Northwestern το 1979 και έλαβε πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών και την ηλεκτρολογία.


Tim Cook, CEO Apple

απ
O Tim Cook σπούδασε μηχανική παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Όμπερν της Αλαμπάμα, ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας δίπλωμα ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Ντιούκ.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Όμπερν εργάστηκε για 12 χρόνια στην ΙΒΜ όπου αναδείχθηκε σταδιακά σε ανώτερο στέλεχος, υπεύθυνο για τη Βόρεια Αμερική. Μετά την IBM εργάστηκε σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στις εταιρείες Intelligent Electronics και Compaq.

Υπό την διοίκηση του Cook η Apple κατάφερε να μετατραπεί στην κορυφαία τεχνολογική εταιρεία του κόσμου, με την χρηματιστηριακή αξία της να ξεπερνά το 2014 τα 700 δισ. δολάρια και το 2017 τα 800 δισ. δολάρια. Τον Αύγουστο του 2018 η εταιρεία κατάφερε να γίνει η πρώτη εισηγμένη στις ΗΠΑ που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια.

Larry Page, Co-founder Google, Alphabet Inc. και PageRank

β
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google φοίτησε στο γυμνάσιο ΜακΝτόναλντ. Ο Larry Page ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και του αδελφού του και φοίτησε κι αυτός στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Αν Άρμπορ, όπου σπούδασε μηχανικός υπολογιστών και παρακολούθησε ορισμένα μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων προτού λάβει το πτυχίο του, το 1995.


Stephen Squeri, CEO American Express

β
Ο CEO της American Express, Stephen Squeri, σπούδασε Λογιστική και Πληροφορική στο Manhattan College. Ο Squeri μπήκε στην American Express το 1985 ως μάνατζερ στο Travellers Cheque Group. Το 2009, ορίστηκε Πρόεδρος του Ομίλου και ηγήθηκε της δημιουργίας του Global Services Group, ενοποιώντας και παγκοσμιοποιώντας τις λειτουργίες κοινών υπηρεσιών της εταιρείας. Το 2018 έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Express μετά τη συνταξιοδότηση του Kenneth Chenault.

Lloyd Blankfein, CEO της Goldman Sachs

ω

Ο Lloyd Craig Blankfein γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης. Έλαβε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Thomas Jefferson το 1971. Φοίτησε στο Harvard College όπου έλαβε πτυχίο στην ιστορία το 1975.


Brian Moynihan, CEO of Bank America

λ
Ο Moynihan είναι επίσης ιστορικός. Γεννήθηκε στη Μαριέτα του Οχάιο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μπράουν το 1981 όπου πήρε πτυχίο στην ιστορία.

Mark Parker, Nike και Brian Cornell, Target

ψ
Τόσο ο Mark Parker όσο και ο Brian Cornell είναι κάτοχοι πτυχίων στις πολιτικές επιστήμες. Ο Parker γεννήθηκε στο Poughkeepsie της Νέας Υόρκης, . Έλαβε πτυχίο στην Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Penn State το 1977.

Ο Brian Cornell γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) το 1981.

fortunegreece.com

Tags
 
3992
Thumbnail

Ο νέος κορωνοϊός έχει διαταράξει την παγκόσμια οικονομία σε πρωτογνωρα επίπεδα. Τα lockdown που επιβλήθηκαν με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωσή του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει συντριβή της οικονομικής παραγωγής, πανικό στην χρηματοπιστωτική αγορά και μεγάλη πτώση στον κλάδο των ταξιδίων.

ad1mobile

Επιπλέον, ο κορωνοϊός έχει διαταράξει τον ελεύθερο χρόνο των πολιτών και την κοινωνική ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από πολλούς πολέμους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιστρέψουν οι οικονομίες του κόσμου σε μια κατάσταση ίδια ή έστω κοντά στα προ κορωνοϊού επίπεδα;

Οι ακόλουθοι πίνακες του πρακτορείου Reuters, με οκτώ παγκόσμιους δείκτες μπορούν να προσφέρουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Εστίαση
Από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 29 Μαΐου η εστίαση και συγκεκριμένα ο κλάδος των εστιατορίων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ιρλανδία και το Μεξικό, έχει συνολικά χάσει το 80,7% των κρατήσεων του. sd

Ναυλαγορά
Ο δείκτης Baltic Dry (BDI) μετρά το κόστος για την αποστολή δια θαλάσσης πρώτων υλών σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα καλό βαρόμετρο για την παγκόσμια ζήτηση και το διεθνές εμπόριο.

Στην ουσία απεικονίζει τη σχέση της προσφοράς-ζήτησης για αποθηκευτικό χώρο στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο ο δείκτης έχει πέσει κατά 52,3%. xd

Επιχειρηματική δραστηριότητα
Ο δείκτης J.P.Morgan Global Composite PMI παρέχει μια πρώιμη ένδειξη για την κατάσταση των επιχειρήσεων, αντλώντας στοιχεία από μια σειρά εταιρειών σε περίπου 40 χώρες.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο έχει σημειωθεί πτωση 49,1% στην επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία φαίνεται ότι ξεκινά την πτωτική της τάση λίγο μετά αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. dd

Αεροπορική κίνηση
Η κίνηση στα αεροπορικά ταξίδια έχει μειωθεί κατά 46,5% σε μέτρηση από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι τις 29 Μαΐου, σύμφωνα με το δείκτη Flightradar24, ο οποίος καταγράφει σε πραγματικό χρόνο της εμπορικές πτήσεις.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στο αριστερά διάγραμμα αποτυπώνεται ο αριθμός των καθημερινών πτήσεων και η πτώση του κατά την περίοδο των lockdown. zd


Πετρέλαιο
Η τιμή του πετρελαίου (Brent) σε μέτρηση από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και χθες έδειξε πτώση 41,9%, έχοντας ωστόσο μαζέψει κάποια από τα κέρδη της μετά το «κραχ» του Απριλίου, όταν το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Μαΐου έπεσε στα τάρταρα, καθώς η κατανάλωση είχε μειωθεί τόσο πολύ που δεν υπήρχε καν διαθέσιμος χώρος για αποθήκευση πετρελαίου.

Οι τιμές για τα συμβόλαια αυτά όχι μόνο μηδενίστηκαν αλλά έφτασαν στα πρωτοφανή επίπεδα όλων των εποχών – μείον 37 δολάρια – πριν να ανακάμψουν.

Στη συγκεκριμένη μέτρηση, ο δείκτης μετράει το Brent, ρίχνωντας φως στη ζήτηση αλλά και στην τάση του πληθωρισμού. zs

Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Λόγω της μείωσης των μετακινήσεων η μέτρηση που έγινε από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου έδειξε μείωση κατά 15,5% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Global Carbon Project. es

Χρηματιστήρια
Ο MSCI All-Country World Index μετράει την απόδοση των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, καλύπτει 23 αναπτυγμένες και 26 αναδυόμενες αγορές. Από τον Δεκέμβριο του 2019, έχει περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες σε 11 διαφορετικούς κλάδους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι αγορές έχουν χάσει το 9% των μονάδων τους από την 1 Ιανουαρίου μέχρι την 1 Ιουνίου. as

Κόστος δανεισμού
Η απόδοση του 10ετους κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ καθορίζει το κόστος δανεισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και αποτελεί μια ένδειξη για την ψυχολογία των επενδυτών: όσο χαμηλότερη είναι η απόδοση, τόσο πιο ανήσυχοι είναι οι επενδυτές για τις μελλοντικές οικονομικές συνθήκες.

ad2mobile

Η απόδοση του 10ετους έχει πέσει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο κατά 1,2%. sσ

Πηγή: newmoney
 

article 1