ΗΠΑ: 1,4 εκ. αιτήσεις ανεργίας σε 1 εβδομάδα λόγω κορωνο-λουκέτων

Είναι η πρώτη φορά που η ανεργία αυξάνεται αφότου ξεκίνησε η σταδιακή, αργή μείωσή της, στις αρχές Απριλίου

Οι εγγραφές στο ταμείο ανεργίας αυξήθηκαν και πάλι την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, καθώς πολλές Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την οικονομική δραστηριότητά τους λόγω της έκρηξης των νέων κρουσμάτων Covid-19, όπως συμπεραίνεται από τα δεδομένα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Μεταξύ 12-18 Ιουλίου κατατέθηκαν λίγο πάνω από 1,4 εκατομμύριο νέα αιτήματα για επιδόματα ανεργίας, από 1,307 εκατ. την ακριβώς προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι η ανεργία θα μειωνόταν και εκτιμούσαν ότι οι νέες εγγραφές θα ήταν γύρω στο 1,285 εκατομμύριο.

>>> Διαβάστε επίσης: Πτήσεις: Αλλάζει κατηγορία η Βρετανία - Θα υποβαθμιστεί η Ελλάδα; <<<

Είναι η πρώτη φορά που η ανεργία αυξάνεται αφότου ξεκίνησε η σταδιακή, αργή μείωσή της, στις αρχές Απριλίου. Στα τέλη Μαρτίου είχε σημειωθεί ιστορικό ρεκόρ, καθώς εγγράφηκαν στο ταμείο ανεργίας 6,6 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε μία εβδομάδα.

Συνολικά, κάτι λιγότερο από 16,2 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι γραμμένοι στο ταμείο ανεργίας. Τα στοιχεία αυτά ωστόσο ανακοινώνονται με καθυστέρηση μίας εβδομάδας και κατά συνέπεια δεν περιλαμβάνουν νέο κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων και εστιατορίων σε πολλές περιοχές.

Αν προστεθούν και οι άνθρωποι εκείνοι το εισόδημα των οποίων μειώθηκε ή δεν ήταν μισθωτοί και αναγκάστηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους, πάνω από 31 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν σήμερα κάποιου είδους βοήθεια από το κράτος.

>>> Διαβάστε επίσης: Πως μπορείτε με €1 να κερδίσετε €20.000 - (ΦΩΤΟ) <<<

Παράταση επιδομάτων

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διάκειται ευνοϊκά στην πιθανότητα παράτασης της παροχής επιδομάτων στους ανέργους. Θέλει όμως να περιοριστεί το ποσό στο 70% του μισθού τους, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, αντί για 600 δολάρια την εβδομάδα που λαμβάνουν σήμερα, επιπροσθέτως της τυχόν άλλης βοήθειας που παίρνουν από την Πολιτεία τους.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 
4546
Thumbnail