ΗΠΑ: «Επιδημία» απολύσεων στον κλάδο τεχνολογίας

Μαζικές απολύσεις έχουν ανακοινώσει τα περασμένα 24ωρα εταιρείες όπως οι: Oracle, Lyft, Stripe, Gem, Upstart κ.ά.

Οι επαπειλούμενες απολύσεις συνολικά χιλιάδων εργαζομένων από το twitter, που δρομολογεί ο Έλον Μασκ ως νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, μονοπωλούν το ενδιαφέρον προσελκύοντας τα φώτα της διεθνούς ειδησεογραφίας.  

«Ο Έλον Μασκ αρχίζει τις απολύσεις στο twitter. Οι 7.500 εργαζόμενοι της εταιρείας προετοιμάζονται για περικοπές θέσεων εργασίας», γράφουν οι New York Times.

>>Διαβάστε επίσης: O Έλον Μασκ έσπασε τη σιωπή του<<

Οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν την Πέμπτη μέσω email ότι οι απολύσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν. Στο ίδιο πλαίσιο, έλαβαν οδηγίες να μην πάνε στο γραφείο την Παρασκευή, ενώ ήδη από το βράδυ της Πέμπτης πολλοί από τους προς απόλυση υπαλλήλους της εταιρείας είχαν χάσει την πρόσβαση στο εταιρικό Slack και στα εταιρικά emails. Υπενθυμίζεται ότι το twitter ως εταιρεία δεν μετράει κέρδη αλλά ζημίες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε τρίμηνο. Το εάν ο Μασκ θα καταφέρει να «εξυγιάνει» οικονομικά την επιχείρηση είναι κάτι δύσκολο που μένει να φανεί εάν θα επιτύχει ή όχι.

>>Διαβάστε επίσης: Ξεκινά η… «Μεγάλη Απόλυση» στο Twitter<<

Ωστόσο, μόνο τις τελευταίες ημέρες, πέρα από το twitter του Μασκ, και άλλες εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει περικοπές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστοχώρο Quartz, μαζικές απολύσεις έχουν ανακοινώσει τα περασμένα 24ωρα εταιρείες όπως οι: Oracle, Lyft, Stripe, Gem, Upstart, Opendoor, Chime, Chargebee, Zillow, Gopuff κ.ά.

Παράλληλα, απολύσεις έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και σε κολοσσούς όπως είναι η Meta (µητρική του Facebook), η Google και η Microsoft, με τις εταιρείες να επικαλούνται σε όλες τις περιπτώσεις ως αιτία τις κατώτερες των προσδοκιών οικονομικές επιδόσεις και προοπτικές.

Περίπου 17.000 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από περίπου 140 εταιρείες από την αρχή της χρονιάς, σημειώνει η the San Francisco Standard με το βλέμμα στραμμένο στον αμερικανικό κλάδο τεχνολογίας και στη Σίλικον Βάλεϊ.

moneyreview.gr