Ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε πως θα ασκήσει βέτο

Η αμερικανική Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, ακύρωσε σήμερα (14/3) το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ για την χρηματοδότηση του τείχους που επιθυμεί να χτίσει στα σύνορα του Μεξικού.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Δώδεκα Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές συστρατεύτηκαν με τους Δημοκρατικούς, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο που είχε ήδη εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο διακηρύσσει ότι «η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος στις 15 Φεβρουαρίου 2019 (...) ακυρώνεται».

Αμέσως μετά την απόφαση της Γερουσίας, ο κ. Τραμπ έσπευσε να προαναγγείλει μέσω Twitter ότι θα ασκήσει βέτο. τραμπ


 

 
1627
Thumbnail

Το προσχέδιο προϋπολογισμού που στοχεύει στη μείωση του μεγάλου ελλείμματος, ύψους 11,5% του ΑΕΠ, ενέκρινε την Παρασκευή η υπερχρεωμένη κυβέρνηση του Λιβάνου, με στόχο την αποτροπή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης για την οποία κορυφαίοι ηγέτες προειδοποίησαν ότι θα πλήξει την χώρα, εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις.

ad1mobile

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, ο οποίος θα μειώσει το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ από 11,5% το 2018, θεωρείται κρίσιμο τεστ για την βούληση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν αναβληθεί για χρόνια από ένα κράτος με μεγάλη διαφθορά και σπατάλες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο φουσκωμένος δημόσιος τομέας του Λιβάνου είναι η μεγαλύτερη δαπάνη, ακολουθούμενη από το κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους το οποίο ανέρχεται σε περίπου 150% του ΑΕΠ και είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.

ad2mobile

Ο προϋπολογισμός θα μπορούσε να βοηθήσει στην απελευθέρωση χρηματοδότησης περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε υποδομές, την οποία υποσχέθηκαν δωρητές κατά τη διάρκεια διάσκεψης δωρητών στο Παρίσι το περασμένο έτος, αν ο Λίβανος λάβει την έγκριση των χωρών και φορέων δωρητών.

ΚΥΠΕ

article 1