Σταματά τις διαπιστεύσειςστους δημοσιογράφους του πρακτορείου κατηγορώντας το για μεροληψία

Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να εκδίδει διαπιστεύσεις για τους δημοσιογράφους που εργάζονται για το πρακτορείο Bloomberg, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δισεκατομμυριούχου, το πρακτορείο ανέφερε ότι θα καλύψει την προεκλογική εκστρατεία του ιδιοκτήτη του, όμως θα σταματήσει να δημοσιεύει ανυπόγραφα κύρια άρθρα που αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του Αμερικανού μεγιστάνα, όπως έκανε γνωστό ο αρχισυντάκτης του. Τόνισε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να καλύπτει δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Την ανακοίνωση της διακοπής έκδοσης διαπιστεύσεων σε δημοσιογράφους του Bloomberg έκανε η ομάδα της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ.

Δεν ήταν άμεσα σαφές κατά πόσον ο Λευκός Οίκος θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των δημοσιογράφων του Bloomberg.

«Από την στιγμή που δήλωσαν ανοιχτά την μεροληψία τους, η εκστρατεία Τραμπ δεν θα εκδίδει διαπιστεύσεις σε εκπροσώπους του Bloomberg News για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ή για άλλες εκδηλώσεις της εκστρατείας», δήλωσε ο ηγέτης της εκστρατείας του Τραμπ, Μπραντ Παρσκάλε.

«Θα καθορίζουμε κατά περίπτωση αν θα εμπλεκόμαστε με μεμονωμένους δημοσιογράφους ή θα απαντάμε σε ερωτήσεις από το Bloomberg News», συμπλήρωσε.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου, ο Τζον Μικλεθγουεϊτ, αρχισυντάκτης του πρακτορείου δήλωσε πως «Η κατηγορία για μεροληψία δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».

«Καλύψαμε δημοσιογραφικά τον Ντόναλντ Τραμπ δίκαια και αμερόληπτα από τότε που έγινε υποψήφιος το 2015 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το επιτελείο Τραμπ», πρόσθεσε.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Μικλεθγουεϊτ σε υπόμνημά του προς την διεύθυνση σύνταξης του πρακτορείου δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε την παράδοσή μας να ερευνάμε τον Μάικλ, την οικογένειά του και το ίδρυμά του και θα εφαρμόσουμε την ίδια πολιτική και για τους άλλους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Τέλος, είπε πως τα ερευνητικά ρεπορτάζ για την κυβέρνηση Τραμπ, την τωρινή κυβέρνηση, θα συνεχιστούν «προς το παρόν».

Πηγή: Newmoney.gr

 
3986
Thumbnail

Η Goldman Sachs έχει αρχίσει να δημιουργεί short θέσεις (θέσεις πώλησης) στο δολάριο καθώς αναμένει ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας θα δελεάσει τους επενδυτές ώστε να εγκαταλείψουν το νόμισμα που θεωρείται και λειτουργεί παραδοσιακά ως ασφαλές καταφύγιο.

ad1mobile

Σε σημείωμά τους το Σαββατοκύριακο, οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman ανέφεραν ότι, ενώ είχαν υποστηρίξει ότι ήταν πολύ νωρίς για αλλαγή θέσης έναντι του δολαρίου, με δεδομένη την ισορροπία των κυκλικών κινδύνων, πλέον η μείωση θέσεων στο δολάριο έναντι ορισμένων νομισμάτων φαίνεται αρκετά ελκυστική.

Η Goldman υποστηρίζει τη θέση αυτή επικαλούμενη τη «σταθερή διαδικασία «ανοίγματος» της οικονομίας, τα στοιχεία για την περιορισμένη αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανάληψη δράσης όπως η πρόοδος με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης», ένα πρόγραμμα δανεισμού 750 δισ. ευρώ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας έναντι της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι αναλυτές του οίκου υπογράμμισαν ότι η νορβηγική κορώνα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να υπεραποδόσει κατά το υπόλοιπο της κρίσης και συνιστούν πωλήσεις στο ζεύγος δολάριο/ κορώνα (USD / NOK) με την τιμή στόχου να διαμορφώνεται σε 8,75 κορώνες ανά δολάριο, και διακοπή εάν η κορώνα υποτιμηθεί σε 10.25. Η τρέχουσα ισοτιμία της κορώνας βρίσκεται στα 9,68 ανά δολάριο.

Οι ανοικτές πωλήσεις σε ένα νόμισμα συνεπάγονται το δανεισμό σε αυτό το νομίσμα, την πώλησή του στην τρέχουσα τιμή της αγοράς και, στη συνέχεια, την αναμονή για την πτώση της τιμής, ώστε με την επαναγορά του νομίσματος σε χαμηλότερη τιμή να επιστραφεί το δάνειο. Επομένως ο πωλητής που προβαίνει σε ανοικτές πωλήσεις κερδίζει εάν το νόμισμα υποτιμηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman «τα δημογραφικά στοιχεία και οι ιατρικές υποδομές της Νορβηγίας την τοποθετούν σε καλύτερη θέση έναντι άλλων χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ η ισχυρή της δημοσιονομική θέση της παρέχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα»,

«Ενώ άλλες χώρες αναγκάζονται είτε να περιορίσουν τη στήριξη της δημοσιονομικής τους πολιτικής είτε να αυξήσουν δραματικά τον δανεισμό – δυνητικά αρνητικές επιλογές για τα νομίσματα – η Νορβηγία μπορεί να επαναπατρίσει κεφάλαια από τις επενδύσεις της στο εξωτερικό (σήμερα, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις καθημερινές συναλλαγές από τα 2,1 δισ. κορώνες στα 2,3 δισ. κορώνες), βοηθώντας τη στήριξη της οικονομίας και του νομίσματος».

Έως σήμερα το πρωί, η Νορβηγία είχε καταγράψει 8.440 κρούσματα Covid-19 και 236 θανάτους, έχοντας λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού ήδη από τις 12 Μαρτίου ενώ ανέπτυξε σημαντικά τη διενέργεια ελέγχων.

ad2mobile

Η χώρα ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης τριών φάσεων και ανέπτυξε δύο προγράμματα κρατικά εγγυημένων δανείων γαι την παροχή ρευστότητας στις νορβηγικές επιχειρήσεις.

newmoney.gr

article 1