Καθαρές ζημιές $16,85 δισ. ανακοίνωσε η BP για το β΄ τρίμηνο

Η τριμηνιαία ζημιά μετά την φορολογία ανήλθε σχεδόν στα 16,85 δισ. δολαρίων

Η BP κατέγραψε καθαρές ζημιές σχεδόν 16,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το β΄ τρίμηνο του 2020, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τη ζήτηση και τις τιμές του πετρελαίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός.

>>> Διαβάστε επίσης: Ισχυρή εκρηξη στον Λίβανο - Ακούστηκε Κύπρο (Φώτος-Βίντεο) <<<

Ως αποτέλεσμα η εταιρεία μείωσε το μέρισμα στους μετόχους για πρώτη φορά μετά την καταστροφή της εξέδρας πετρελαίου Deepwater Horizon το 2010 που έπληξε τα οικονομικά και τη φήμη της BP.

"Οι συνεχιζόμενες σοβαρές επιπτώσεις από την πανδημία του COVID-19 συνεχίζουν να δημιουργούν ένα ευμετάβλητο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον συναλλαγών", αναφέρει η BP στην ανακοίνωση της.
 
"Κοιτώντας μπροστά, οι προοπτικές για τις τιμές των εμπορευμάτων και τη ζήτηση προϊόντων παραμένουν δύσκολες και αβέβαιες", τονίζει.
 
Η τριμηνιαία ζημιά μετά την φορολογία ανήλθε σχεδόν στα 16,85 δισ. δολαρίων σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 1,82 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ανακοίνωσε η BP.

>>>Διαβάστε ακόμη: Όλες οι πληροφορίες για τα 25 νέα κρούσματα - Που εντοπίστηκαν <<<

Αναζητώντας εξοικονόμηση χρημάτων, ο ενεργειακός όμιλος ανακοίνωσε τριμηνιαίο μέρισμα ύψους 5,25 σεντ ανά μετοχή, από 10,5 σεντς το πρώτο τρίμηνο.
 
Η ανταγωνίστρια της BP, η Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα καθαρές ζημιές ύψους 18,1 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο.
 
"Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχουν συνεχιζόμενες εικασίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του μερίσματος της BP, με φόντο τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους και την ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει να το πληρώνει, σε έναν κόσμο χαμηλότερων τιμών πετρελαίου, οπότε αυτή η ... απόφαση για μείωση του μερίσματος είναι ευπρόσδεκτη ", δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets UK.

(ΚΥΠΕ)

 
4440
Thumbnail