Σχεδόν ο μισός πληθυσμός χοίρων στην Κίνα έχει πεθάνει από αφρικανική πανώλη

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται οι τιμές του χοιρινού στην Κίνα, καθώς η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρό έλλειμμα προσφοράς, μετά το ξέσπασμα επιδημίας αφρικανικής πανώλης των χοίρων, η οποία έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατομμυρίων ζώων.

Τον Αύγουστο οι τιμές απογειώθηκαν 46,7% ύστερα από άνοδο 27% τον Ιούλιο. Το άλμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο συνολικός δείκτης τιμών τροφίμων στη χώρα να αυξηθεί 10% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Υπολογίζεται ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός χοίρων στην Κίνα έχει πεθάνει από αφρικανική πανώλη, τα πρώτα κρούσματα της οποίας εντοπίστηκαν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι ανατιμήσεις θα έχουν συνέχεια. 

Οι τιμές άλλων κρεάτων ακολουθούν επίσης την ανιούσα. Εκείνες του βοδινού, του πρόβειου κρέατος και του κοτόπουλο κατέγραψαν αύξηση από 11,6% έως 12,5% τον Αύγουστο. Άνοδο 24% παρουσίασαν και οι τιμές των φρέσκων φρούτων, ύστερα από άλμα 39% τον Ιούλιο. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 
3433
Thumbnail

Μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις κατά την περίοδο των εορτών, η πιο διάσημη αμερικανική εταιρεία εσωρούχων χρειάζεται ριζική ανανέωση προκειμένου να επιβιώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sycamore Partners είναι εκείνη που αναμένεται να αγοράσει το 55% της, ενώ η L Brands θα κρατήσει το υπόλοιπο 45%.

ad1mobile

>>> Όλες οι διεθνείς ειδήσεις εδώ <<<

Τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια επίδειξη μόδας. Η αμερικανική εταιρεία εσωρούχων αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, διαμάχες και κατόπιν καταγγελίες των μοντέλων της για κακομεταχείριση, εκφοβισμό και μισογυνισμό.

 

ad2mobile

Τα τελευταία χρόνια η L Brands έχει χάσει σημαντικά brands, ενώ πλέον θα συνεχίσει να λειτουργεί την αλυσίδα Bath & Body Works, η οποία είναι η μόνη που ευδοκιμεί και της αποφέρει κέρδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

article 1