Κουάρτενγκ σε τραπεζίτες:Προσηλωμένοι στη δημοσιονομική πειθαρχία

“Η κυβέρνηση εμφανώς έχει χάσει τον έλεγχο της οικονομίας…είναι κάνει που το προκαλεί η ίδια”, δήλωσε ο Στάρμερ

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σε στελέχη επενδυτικών τραπεζών σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία και ότι ο ίδιος εργάζεται στενά με την Τράπεζα της Αγγλίας και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τον προϋπολογισμό.

>>Διαβάστε επίσης: Flash crash «χτύπησε» τη λίρα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό<<

“Ο υπουργός τόνισε τη σαφή προσήλωση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πειθαρχία και επανέλαβε ότι εργάζεται στενά με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας και την υπηρεσία Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR) ενόψει της παρουσίασης του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου του στις 23 Νοεμβρίου”, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τη συνάντηση αυτή.

>>Διαβάστε επίσης: Αγορά κρατικών ομολόγων από την Τράπεζα της Αγγλίας<<

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκαλέσει το Κοινοβούλιο και να εγκαταλείψει τα σχέδια για μείωση φόρων και αύξηση του δανεισμού, που προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές.

>>Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Πάνω από 5% η απόδοση του 30ετούς ομόλογου<<

“Η κυβέρνηση εμφανώς έχει χάσει τον έλεγχο της οικονομίας…είναι κάνει που το προκαλεί η ίδια”, δήλωσε ο Στάρμερ στο Sky News. “Αυτό που χρειάζεται να κάνει τώρα η κυβέρνηση είναι να συγκαλέσει το Κοινοβούλιο και να εγκαταλείψει αυτόν τον προϋπολογισμό πριν γίνει περισσότερη ζημιά”.

mononews.gr

 
11293